Zwemmers ZV 44 pakken vijf keer eremetaal op NJJK korte baan zwemmen - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Zwemmers ZV 44 pakken vijf keer eremetaal op NJJK korte baan zwemmen

Zwolle – De zwemmers van ZV 44 hebben dit weekend bij de Nederlandse Junioren & Jeugdkampioenschappen maar liefst drie zilveren medailles en twee bronzen medailles weten te bemachtigen. Daarnaast wisten zij meerdere top 10-noteringen te behalen.
Debutante Veerle Riezebos bewees dat zij in prima vorm verkeerde en toonde aan op de schoolslag tot de top van Nederland in haar leeftijdscategorie te behoren. Zowel op de 100 meter als de 200 meter schoolslag wist zij zich naar de tweede plaats op het erepodium te zwemmen. Haar 50 meter schoolslag was nog eens goed voor een bronzen plak. De jonge zwemster uit Lelystad maakte dit jaar de overstap naar ZV 44 en verscheen in totaal maar liefst vier keer aan de start. Ook Sven Klink debuteerde dit jaar voor de eerste keer op het NJJK. De Zwolse zwemmer pakte op de 200 meter wisselslag en de 50 meter vlinderslag respectievelijk zilver en brons.
Naast Riezebos en Klink zwommen ook Nora Weerman, Robin van den Berg, Jolijn Liezen en Lotte Pieterman zich naar een plaats in de top 10 van Nederland. Pieterman wist zich zelfs via een zinderende swim off te plaatsen voor de finale op de 100 meter schoolslag. Zij bereikte hiermee een mooie tiende plaats in het eindklassement. Het meisjes estafetteteam was zelfs goed voor een prima zevende plaats op de 4 x 100 meter vrije slag. Teamgenoten Danny Brown, Daniƫlle Meinema, Denice Koolman, Naomi Polinder, Lindsey Berghuis en Michelle van den Hoofdakker wisten tijdens het kampioenschap keurige tijden te noteren.
De Nederlandse Junioren & Jeugdkampioenschappen korte baan zwemmen vonden van 14 december tot en met 17 december 2017 plaats in Eindhoven. ZV 44 werd in Eindhoven door een team van maar liefst twaalf zwemmers vertegenwoordigd.

Artikel delen: