SP Zwolle wil verklaring voor sloop Trapjeswoningen

De SP in Zwolle is erg bezorgd over het voorgenomen besluit van SWZ om de Trapjeswoningen in Holtenbroek niet te renoveren, maar te slopen. Directeur van SWZ Eddy Veenstra heeft tijdens de bewonersavond van de SP op 13 december 2007 aangegeven, dat het gaat om een combinatie van bouwtechnische en financiële aspecten. Met name door de uitwerking van de details zou het renoveren onmogelijk worden gemaakt. Op de bewonersavond is er echter nauwelijks toelichting gekomen om welke details het gaat, vindt de SP.

De SP vraagt zich af of dit de werkelijke reden is. Vijf jaar lang waren er geen redenen om de woningen te slopen en ging men voor renovatie. Nu is nieuwbouw opeens goedkoper dan renoveren. “Omdat wij nog niet overtuigd zijn, zouden wij graag de kostenberekeningen van het besluit om te gaan slopen willen inzien/ontvangen”, zegt fractievoorzitter Tjitske Siderius woensdag. De SP vraagt de directeur van SWZ of hij bereid is om deze kostenberekeningen (en eventuele bouwtekeningen) aan de fracties van de gemeenteraad ter beschikking te stellen, zodat de gemeenteraad hierin een eigen afweging kan maken.  De bewonerscommissie zou ook deze berekeningen moeten krijgen, vindt de SP.

Artikel delen:
Reacties 55
 1. @Corner
  Ik heb toentertijd deze uitzending gezien en mede daardoor ben ik er van overtuigt geraakt dat Nederland een schijndemocratie is.
  Projectontwikkelaars, vastgoedboys en woningbouwverenigingen bepalen de politieke agenda en dat met name om via onze belastingcenten hoge vergoedingen op te kunnen strijken.

  Tegenlicht sloop uitzending

 2. Tja, als ze er woningen neerzetten van dezelfde waarde en voor dezelfde mensen, ok. Wat ik in Holtenbroek zie gebeuren is een soort drijfjacht. Drijf alle minder bedeelden er uit weg en zet er middenklassers voor in de plaats. In andere plaatsen zie je veel meer samenwerking met de buurt en hun belangen. Die hebben in Holtenbroek geen grote rol vervuld, gezien het aantal gezinnen/alleenstaanden de de nieuwe woningen nevernooit konden betalen. Kijk naar de Rivierenwijk in Deventer. Daar gaat het veel meer in samenwerking met de oude bewoners…..

 3. Vind een groot deel van Holtenbroek wel mooi geworden. Waar zijn de mensen eigenlijk gebleven die daar weg moesten? En zijn ze nu tevreden?

 4. Ik vind het weer dom gezeur van de SP weer een geval van zieltjes winnen..

  Het lijkt met toch voor bijna iedereen wenselijk dat er mooie nieuwe woningen in holtenbroek komen..
  Ik weet niet of iemand die woningen kent, maar als je weet hoe ze er uit zien en dit dan vergelijkt met de rest van holtenbroek 1. dan snap ik niet eens dat er ooit overwogen is om dezewoningen te renoveren.
  Dat is echt geen doen. En na verluit mogen de huidige bewoners gewoon terug keren in deze woningen.

  Wat wil je nog meer.. je hebt nu een oud lelijk vies en afgetrapt huis en je kunt er een splinter nieuwe moderne voor terug krijgen…

  Nou ik wist het wel….

  Holtenbroek is nu echt aan het opkrabbelen van een zwerverswijk/achterstandswijk naar een mooie wijk waar het plezierig en veilig wonen is…

  Ik ben 5 jaar geleden in holtenbroek komen wonen en ben blij met de reeds gedane nieuwbouw en kan niet wachten tot de volgende oude woning gesloopt worden en herbouwd zijn door nieuwbouw..
  Eerlijk is eerlijk.. is ook goed voor de waarde van mijn huis..

 5. Ben het helemaal met je eens Kevin, ben daarom ook zo benieuwd naar de argumenten van de 2 vermeende SP-ers Corner en Larry. Maar helaas kan ik de uitzending niet afspelen, Larry heeft er zelfs zijn vertrouwen in de democratie door verloren :- Besef terdege dat
  Projectontwikkelaars, vastgoedboys en woningbouwverenigingen boven zijn. De hele LPF is er rondom gebouwd. Ook hebben ze teveel macht. Maar “schijndemocratie”? Kende bovendien een hele goeie projectontwikkelaar…….MART’N EIBRINK 😉

 6. Prijs hem alleen. Het ging ook niet om een weerwoord. Feit is dat ie ook projectontwikkelaar was en dat ze dus niet allemaal slecht zullen zijn.

 7. @Kevin

  Wat wil je nog meer.. je hebt nu een oud lelijk vies en afgetrapt huis en je kunt er een splinter nieuwe moderne voor terug krijgen…
  Nou ik wist het wel….

  Ook als je van ongeveer 300 Euro huur daarna 700 Euro huur mag gaan betalen?

  Dat de wijk Holtenbroek opknapt van de nieuwbouw staat buiten kijf, maar dat is ook niet verwonderlijk als men eerst de boel bewust heeft laten verpauperen…

 8. Zou kunnen toch, je had die SP-linken zo snel. Frits Spits net: Als je lid wordt van de SP krijg je tegenwoordig een horloge…..alleen Jan Marijnissen bepaald hoe laat het is.

 9. Zou kunnen toch, je had die SP-linken zo snel

  Kwestie van zoeken…
  En ik zoek op vele plaatsen, ook op andere dan de meest gangbare, aangezien niemand de wijsheid in pacht heeft.
  Tegengeluiden en andere meningen werken verfrissend voor je eigen inzichten. 😉

 10. Dachten maar meer mensen zo. kom teveel mensen tegen die denken dat ze de wijsheid in pacht hebben en geen spat van hun mening willen toegeven. Jammer, maar laat ze maar lekker vastroesten.

 11. Meelopers, meelachers, meehuilers & meningloos. Knipmessen. Die zijn, zo mogelijk, nog verradelijker. Maar ja, die heeft een agressor in elke oorlog nodig.

 12. Landroof
  Serie reportages over plekken in Nederland, die dreigen te worden verziekt of er slecht aan toe zijn. Landroof-verslaggeefster Victoria Koblenko neemt poolshoogte en kijkt hoe het zo ver heeft kunnen komen. Is hier nog wél wat aan te doen en zo ja wat? Heel Nederland maakte zich destijds druk om de Betuwelijn. Verzet tegen de aanleg ervan door de achtertuinen van pitoreske boerderijtjes is inmiddels een gepasseerd station. De miljarden verslindende goederenlijn trekt nu een onmiskenbaar spoor door het landschap. Er is niets meer aan te doen. Een vergeten landje wordt aan de Vinex-wijk opgeofferd, het mooie kronkelige riviertje wordt ingedijkt, het zoveelste bedrijventerrein wordt volgebouwd, een paar oude eiken verdwijnen op dat mooie stukje grond. Iedereen kan er wel een paar opnoemen en zich er groen en geel aan ergeren. In gemeente Hof van Twente wordt een grootschalig bungalowpark aangelegd. Midden in de laatste open groene plek van Hof van Twente moeten 350 tot 400 vakantiehuisjes uit de grond gestampt worden. Landroof loopt mee met de Vereniging van verontruste burgers. Ook in deze uitzending aandacht voor een nieuw te bouwen kassencomplex (het grootste van Europa), in Stampersgat, Steenbergen.
  http://www.landroof.nl/%5B/url%5D

 13. @ Larry, geeft nixxx ik vind Wouter Bos een hele goede politicus en mag hem graag horen praten. Een uitstekende minister van Financiën. Als je regeren/consessies doen meewaaien vindt mag dat.

  Victoria Koblenko is toch degene die in ranking the stars wist te melden dat ze het elke dag deed….
  Je hebt wel wat met “laten zoals het is” geloof ik Larry. Is “Vrienden van de stadskern” niks voor jou? Misschien maar eens kijken. Maar wanneer?

 14. … : Larry
  Die torens mogen op die plek nog wel veeeeel hoger worden.
  75 meter is veel te laag, minimaal 175 meter is beter.

  Reactie geplaatst op 18 december 2007 om 20:36

  Ik denk niet dat ‘De Vrienden’ mij dat soort uitspraken in dank af nemen. 😀
  De Vrienden van de Stadskern hebben ontegenzeggelijk veel goeds gedaan voor het behoud van allerlei waardevolle zaken in Zwolle, maar ik vind ze af en toe te behoudend (en ook wel eens een beetje zeurderig).
  Als zij er niet geweest waren dan lag er nu een snelweg dwars door de binnenstad, zoals het toenmalige stadsbestuur van plan was in de jaren 60. 😮
  Vooruitgang moet/mag er zijn, maar behoud het goede. 😉

  Die uitzending van Landroof is vanavond om 19.25 uur en gaat vooral over de vernieling van het land(schap) ten faveure van de portemonnee van de bouwwereld…

 15. @dick ik vindt wouter bos een grote kontedraaier die met alle winden meewaait , en hij brengt ons veel het nieuwe jaar ja hoor een fijn politicus dat is het. larry ik ben het wederom volledig met je eens over de vrienden van de stadskern

 16. Hee Joop, gezellig dat je er weer bent! De zuurtank ff opgeladen?
  Mag jij vinden Joop, iedereen mag alles vinden. Je denkt toch niet dat ik met jou in discussie ga over wat wij beide van de zeer intelligente Wouter Bos vinden?

 17. en na holtenbroek de Kamperpoort afbreken… wat volgt daarna? De Indische buurt?

  leuk hoor, een landelijk beleid voor probleemwijken…
  helaas hebben we die in Zwolle niet…

  volgens mij gaat het om het volgende: eerst privatiseer je de de woningbouwverenigingen, die moeten dan vervolgens winst gaan maken en dat is het makkelijkst door eerst alle goedkope woningen af te breken en er duurdere woningen voor in de plaats te zetten.
  ermoet immers winst gemaakt worden.

 18. Maar tot nu toe Jasper, wat vind je van hoe Holtenbroek straks wordt en van de plannen met de Kamperpoort. Zonder die afschuwelijke fabirek “De Fenix”?

  Gelukkig zijn de problemen in onze wijken niet zo groot dat ze bij de 40 probleemwijken horen.

  Alle woningbouwverenigingen zijn of worden toch niet geprivatiseerd?

 19. @ Larry, heb overigens Tegenlicht alleen over die kassen gezien. Maar was dat zo heel erg die kassen? Die ouwe man wilde langs de snelweg (ook goeie grond en betere locatie); helaas kwam daar geen duidelijk antwoord op van de te gladde houder der wet.

 20. Ik heb 2 fotoseries gemaakt over enkele ‘prachtwijken’ van Zwolle: Holtenbroek, Diezerpoort, Kamperpoort en het gedeelte rondom WKCZuid, waar preventief zal gaan worden gesloopt om erger te voorkomen. Ik zal enkele foto’s laten zien over de trapjeswijk, en de vraag is: Is het echt kapitaal vernietiging of heeft de bebouwing gewoon zijn beste tijd gehad?
  Trapjeswijk.
  http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=532076&highlight=het+mislukte+noorden en http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=554895

 21. Gevraagde berekeningen gaan die kant op:

  SWZ geeft de berekeningen voor de renovatie van de
  Trapjeswijk aan de gemeenteraad. De SP vroeg de
  woningstichting woensdag om die gegevens. De partij
  gelooft niet dat de kosten van renovatie de reden zijn
  om de wijk te slopen.

  De SP was verbaasd dat na vijf jaar praten over
  renovatie dit opeens te duur zou zijn. Volgens SWZ
  bleek eind vorig jaar opeens dat de kosten veel hoger
  zouden uitvallen dan gedacht.

  De woningstichting houdt de komende weken nog een
  nieuwe bewonersavond om verdere uitleg aan de bewoners
  te kunnen geven. Het is nog niet bekend wanneer de
  woningen gesloopt worden.

 22. Ik dacht dat SP’ers werkers waren. Dan zou je ook moeten weten dat iets netjes ontmantelen veel meer kost dan rigoreus slopen. Ook een nieuwe woning bouwen gaat veel makkelijker dan passen en meten in een bestaand oud casco. Zoals iedereen zou moeten weten zijn man uren het duurste van de bouw.

  Bovendien vind ik dat de bewoners daar boter op hun hoofd hebben. Ze hebben er toch gezamelijk de laatste jaren een puinbak van gemaakt. Er komt dan een moment dat anderen voor de wijk gaan bepalen wat er goed voor is. Over het algemeen zijn dit mensen die daar goed en gedegen over na denken zonder er verstrengelde belangen in te hebben. (zoals projectontwikkelaars). Je moet en mag woningcorporaties niet op één hoop schuiven met projectontwikkelaars.

 23. De verloedering aan de achterkant van die flats betreft openbare ruimte waar de gemeente verantwoordelijk voor is.
  Uiteraard dragen ook de bewoners verantwoordelijkheid daarvoor, maar kennelijk heeft de gemeente daar (bewust?) jarenlang niks aan gedaan.
  En dàt werkt dus niet motiverend naar de bewoners toe om de handjes uit de mouwen te steken.
  Zo werk je verloedering en verpaupering in de hand.

 24. @Jan
  Woningbouwverenigingen zijn tegenwoordig toch private marktpartijen geworden?
  Alwaar zéér veel geld in omgaat?
  Het merendeel der werknemers van een wbv zal met ziel en zaligheid hun werk doen,maar in de top zitten netwerkers met vele belangen.
  Zie de voorzitter van de RvC Ad Huijsmans:

  01-01-2001 – heden:
  Vice voorzitter Raad van Commissarissen Ontwikkelingsbedrijf Valburg NV.
  Vanaf 1 januari 2003 als bestuurder/ bewindvoerder belast met de afwikkeling van OMTC

  Wat is Valburg NV:

  Publieke partners
  De publieke partijen, Knooppunt Arnhem-Nijmegen (KAN), gemeente Overbetuwe, gemeente Nijmegen, gemeente Arnhem en Provincie Gelderland zijn als initiatiefnemers van het MTC, samen met het Ontwikkelings- en Participatiebedrijf Publieke Sector bv (OPP), de huidige aandeelhouders van NV OMTC.
  De publieke partijen hebben zich onderling en naar het OMTC in een zogenoemde Letter of Understanding (LoU) vastgelegd op het beleid dat zij individueel en samen over de realisering van het MTC zullen voeren en bindt het OMTC op het MTC concept.

  Publiek-Private Samenwerking (PPS)
  De betreffende private bedrijven hebben zich verenigd in de Valburg Ontwikkelings Combinatie. Het gaat om Bemaco Staalbouw, Binnenlandse Container Terminals Nederland ( BCTN), Boskalis, BPF Bouw, Braam Groep, Giesbers Groep, Grontmij Groep, Kondor Wessels Projecten, K3 Industriegrond en Rail Service Center Rotterdam.
  Nieuwsbank.nl

  Een samenwerkingsverband tussen publieke en private partijen,met name bouwbedrijven.
  Groot geld dus, heel groot geld.
  Netwerken dus, relaties onderhouden. Want als je ergens vertrekt, al dan niet gedwongen, dan is het toch wel zo fijn dat je relaties je weer aan een goed betaalde baan kunnen helpen.

  Zie bijvoorbeeld Margriet Meindertsma van de PVDA, ex-wethouder Zwolle en thans lid van de Eerste Kamer, die bij SWZ in de RvC zit, maar ook commissaris is bij bouwbedrijf Moes…

  Een grote verwevenheid en persoonlijke belangen tussen woningbouwbedrijven, politici en de bouwwereld.

  Er is de afgelopen decennia voor miljarden en miljarden gefraudeerd in de bouwwereld en alleen het topje van de ijsberg is daarvan bekend geworden.
  En toch weg komen met een minimale boete.
  Rara, hoe zou zoiets nou toch kunnen…?

 25. Ad Huijsmans is voorzitter van de RvC van SWZ.
  Voor alle duidelijkheid: ik zeg dus niet dat deze personen frauderen, maar wil de verwevenheid laten zien.

 26. @Larry, goed voorbeeld, mevr “de founder van Stadshagen” is haar wel eens gevraagd naar die vermeende belangenverstrengeling? Of ligt de luie onderzoeks-journaille in Zwolle liever te slapen en een beetje in de kroeg popie-jopie taal uit te slaan?

 27. Het onderhoud van die flats en woningen is de verantwoordelijkheid van de WBV, maar als die daar jarenlang niks aan wil doen totdat de verpaupering daadwerkelijk heeft toegeslagen….
  Tja, dan worden de relaties bij de bouwbedrijven aangesproken.

 28. Een RvC heeft enkel en alleen een toezichthoudende en controlerende taak en heeft zich niet met beleid te bemoeien. Het is toch logisch dat een semi publiek bedrijf zich laat controleren door mensen uit de private sector ?

 29. @Jan
  Op papier misschien.
  En ik wil je niet beledigen of iets dergelijks, maar ik vind het naïef om te denken dat dat allemaal altijd volgens de regeltjes gaat.
  Zeker als er hele grote bedragen en belangen meespelen.
  Macht corrumpeert en geld maakt geil.

 30. Je bent er van overtuigd Larry dat ie bouwfraudecommissie niet alleen kruimels heeft laten liggen, maar hele boterhammen? Dat er achter de schermen nog steeds (misschien wel meer) dingen gebeuren die het daglicht absoluut niet kunnen verdragen?

 31. SWZ krijgt ruim zes ton voor Trapjeswijk

  17 NOVEMBER 2006 – ZWOLLE – Woningstichting SWZ krijgt forse subsidies voor vernieuwing van de trapjeswoningenwijk in Holtenbroek. Er worden 186 woningen gesloopt, 124 woningen gerenoveerd en er komen 224 nieuwbouwwoningen. Vanuit twee subsidieverstrekkers is SWZ in totaal 650.000 euro aan subsidie toegezegd.
  Bron: Stentor

  Wat gebeurt er nu met deze subsidies?

 32. Laatste reactie: Larry,
  Mischien ben ik naïef, al denk ik daar zelf heel anders over. De manier waarop jij blijkbaar in het leven staat is niet de mijne. Erg negatief en zonder vertrouwen. Overal waar mensen werken of bijvoorbeeld politiek bedrijven gaan zaken verkeerd. Dat is geen reden om er vanuit te gaan dat er dingen structureel mis zijn. Als je dat wilt stellen moet je met bewijzen komen en niet mensen aanvallen op vage vermoedens. Je doet de mensen bij bijvoorbeeld SWZ hiermee zwaar tekort.

 33. De bouwfraude gaat in feite over economische macht in Nederland, en hoe de politiek daar mee omgaat. De getoonde feiten waren onthutsend: de schade die de prijsafspraken onder bouwbedrijven de maatschappij hebben berokkend, is gigantisch, de ‘straffen’ die uitgedeeld werden minimaal. Maar het aanschouwen van de uitzending heeft een vreemde effect op de kijker. Ze is namelijk even onthullend als deprimerend omdat iedereen weet dat er toch niets mee gebeurt.

  Sinds de eerste uitzending in 2001 is Zembla steeds op de zaak teruggekomen, met diepgravende reportages, onder andere over corruptie in de ambtenarij. Zembla laat echter zien dat het hoofdzakelijk de klokkenluiders zijn geweest, die gestraft zijn. Naast Bos waren dat de heren Zinhagel en Dost. De laatste, die essentieel bewijsmateriaal geleverd heeft waardoor de bouwbedrijven tenminste een deel van het door hen gestolen kapitaal terug hebben moeten geven, verklaart in de uitzending als dank alleen een kerstkaart te hebben gekregen van (toenmalige minister van Economische Zaken) Brinkhorst. Ze zijn allemaal hun baan kwijt door de affaire, en worden in de bouwwereld met de nek aangekeken.

  Allesovertreffende toppunt is wel Annemarie Jorritsma, tijdens de bouwfraude minister van VROM (en later van EZ, waar ze alles privatiseerde waar ze d’r liberale vingers op kon leggen). Zij, nou ja haar man, bezit notabene een bouwbedrijf en wordt met naam en toenaam genoemd in de beruchte schaduwboekhouding. Ze is nu burgemeester van Almere, en wordt daar door de Zembla-camera bezocht, die ze hooghartig weigert te woord te staan. Haar hulpje komt aanzetten om een ouderwetse hand voor de lens te steken. Jorritsma is zo’n gezellige politica a la Erika Terpstra, die als minister met een bouwondernemer in zijn privé-vliegtuig even naar Oostenrijk heen en weer vliegt om samen een schaatswedstrijd te bekijken. Waarom? “Omdat ik schaatsen zo leuk vind, hihihi”.

  Justitie heeft ook nog een duit in het bouwfraudezakje gedaan. Het vervolgde vier(!) van de 1300 betrokken bedrijven. “Tien bouwbestuurders zijn voor de rechter gekomen. De straffen zijn relatief mild met enkele taakstraffen en boetes variërend van 3000 tot 100.000 euro.” (Zembla). Verantwoordelijken bij justitie verschuilen zich steevast achter de verklaring dat het moeilijk is om bewijzen rond te krijgen. Maar dat lukte een paar media binnen de kortste tijd wel. Het lijkt er dus meer op dat ze bij justitie niet zo’n zin hebben om de zaak serieus te nemen.

  Lees hier verder…[/url]

 34. @Jan
  Ik sta zeker niet negatief en zonder vertrouwen in het leven, verre van dat, maar wel ten aanzien van de belangenverstrengeling in de politiek/bouwwereld/WBV.
  Daar zit wel degelijk structureel iets scheef, zie o.a. de bouwfraude en de behandeling die de klokkenluiders daarna kregen.
  Het gaat hierbij om fraude met miljarden euro’s belastinggeld dat door ons allen, dus ook jij, wordt opgebracht.
  Daar komt bij dat de bewoners van opknapwijken na renovaties of nieuwbouw een extreme huurverhoging voor de kiezen krijgen.
  Over het algemeen(…) zijn dit bewoners die niet al te hoog op de sociale ladder staan en hun inkomens zijn ook vaak aan de lage kant en dus niet toereikend daarvoor.
  Zelf bezit ik een koophuis, maar dat neemt niet weg dat ik het ronduit gemeen en asociaal vind wat hen wordt aangedaan.
  Holtenbroek na renovatie prijzige wijk

  Ik had al aangegeven dat ik de medewerkers van SWZ wél hoog heb zitten en terecht!
  Zeker na de fraude die Ruud Rijnhard daar gepleegd heeft terwijl het personeel allemaal alarmbellen had doen afgaan.
  Al die noodkreten werden niet gehoord door o.a. de toenmalige RvC.
  Frustraties tot en met voor de hardwerkende SWZ’ers.

 35. Allerlaatste reactie: Larry,
  Je haalt steeds oude zaken op. Bij SWZ is zoals je weet inmiddels schoon schip gemaakt. Toch noem je nog het rijtje “politiek/bouwwereld/WBV.”
  In mijn beleving ( en ik heb er meer dan voldoende inzage in) is het hele proces rond de herstructurering van Holtenbroek transparant en met voldoende overleg met de bewoners verlopen. Dat SWZ na verloop van tijd door de enorme stijging van de bouwkosten tot andere inzichten moet komen staat niet gelijk aan bedrog. Uiteindelijk moet de nieuwbouw door alle huurders van SWZ opgebracht worden en mag je die niet uit prestige voor torenhoge kosten van renovatie voor deze kosten op laten draaien. Dit zou extra huurverhoging alle huurders tot gevolg hebben.

  Probeer is wat positiever naar de toekomst te kijken. Holtenbroek wordt zo langzamerhand een wijk waar je weer wilt zijn en waar de bewoners weer iets van trots voor hun wijk krijgen. Dit is mede door de inbreng van de woningcorporaties.

 36. De herstructurering levert Holtenbroek inderdaad een beter aanzicht op, waarvoor niets dan hulde.
  Jammer is wel dat dat ten koste gaat van de minderkapitaalkrachtige (ex)bewoners van die wijk.

  Over oude zaken aanhalen, ik kan toch moeilijk toekomstige zaken gaan aanhalen…
  Lukt mij niet, lukt jou niet. 😉

  Ik sta er wel voor open als jij jouw inzichten en kennis hier wilt delen, opdat dat verfrissend mag gaan werken voor mijn inzichten!

  Nog één oude koe uit de sloot halen dan:
  Signalen SWZ-fraude smoorden 😮

 37. nette research Larry!
  onderstreept op zich wel in grote lijnen wat ik aanhaalde:
  geprivatiseerde woningbouwcoöperaties moeten winst maken en dat gaat ten koste van de bewoners, te beginnen met het afbreken van de goedkoopste woningen.

 38. Dat de woningen gesloopt moeten worden, lijkt voor iedereen duidelijk. Maar ik heb nog nergens gelezen of (en hoeveel dan) de bewoners straks meer moeten gaan betalen in hun nieuwe pandjes. En al helemaal niet dat het surplus aan inkomsten voor de cooperaties is omdat die winst moeten maken. Voor de mensen die het het moeilijkst hebben is er toch ook nog huursubsidie?
  Jan:

  Uiteindelijk moet de nieuwbouw door alle huurders van SWZ opgebracht worden en mag je die niet uit prestige voor torenhoge kosten van renovatie voor deze kosten op laten draaien. Dit zou extra huurverhoging alle huurders tot gevolg hebben.

 39. In mijn geval minimaal 50 euro per maand meer, er van uitgaande dat ik een woning met even veel ruimte zou willen. Dan ben ik wel afhankelijk van huursubsidie die ik nu niet eens nodig heb. Met andere woorden: zonder huursubsidie zal ik twee keer zo veel gaan betalen.

 40. @Jasper. In nederland MOETEN corperaties winsten die ze maken met welke activiteit dan ook commercieel of niet commercieel altijd weer investeren in hun doelgroep. En dat zijn de financieel en sociaal zwakkeren in onze samenleving. Het is dus absoluut niet zo dat sinds de privatisering van de woningmarkt corporaties mogen doen en laten wat ze willen. Aan jouw en Larry geef ik het “gratis” advies om je eens beter in de materie te verdiepen voordat je allerlei aannames doet. Als je niet van de hoed en de rand weet moet je je afvragen wat je oordeel waard is.

 41. Minister moet klokkenluider baan bezorgen

  AMSTERDAM – Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie moet een geschorste ambtenaar van zijn ministerie binnen drie weken een geschikte baan geven.

  De ambtenaar zit al vijf jaar zonder functie, nadat hij melding had gemaakt van mogelijke misstanden binnen het ministerie van Justitie.

  Dwangsom

  De rechtbank in Amsterdam heeft deze week in een kort geding geoordeeld dat het ministerie vele fouten heeft gemaakt bij de aanpak van de klokkenluidende ambtenaar. Als het ministerie de 59-jarige man niet binnen drie weken een passende functie geeft, moet het een dwangsom betalen van 1000 euro per dag, zo blijkt uit de dinsdag gepubliceerde uitspraak.

  De ambtenaar heeft in maart 2003 gewezen op mogelijke misstanden bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven, een onderdeel van het ministerie van Justitie. Enkele dagen later werd de man geschorst en met ingang van 2004 verdween zijn functie.
  Lees hier verder…

  :'(

Reageer