Gratis stadsbus voor 65+ in Zwolle

65-plussers kunnen volgend jaar in Zwolle gratis met de stadsbus reizen. De Zwolse politiek heeft de gemeente opdracht gegeven een proef te starten.

Zwolle is de eerste stad in Overijssel die ouderen deze mogelijkheid biedt. In Twente loopt ook een proef met gratis busvervoer, maar dat is alleen voor de houders van een Regiotaxipas. Met het gratis busvervoer hoopt Zwolle de ouderen meer bewegingsvrijheid te geven. Nogal wat ouderen kunnen de kosten van het openbaar vervoer niet opbrengen en blijven daarom thuis. Ouderenbond PCOB verwacht dat de proef een succes wordt.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 17
  1. Verdorie Denny daar kon je wel eens gelijk in hebben! Dat ze het in 1x verdubbeld hebben, nou je het zegt. Volgens mij hoorde ik thuis laatst ook van die geluiden…….lijken we ver af te staan van gratis bus voor iedereen.

  2. Vind het super! Hierdoor zullen er minder ouderen in het verkeer zijn. Schiet het ten eerste een stuk meer op en wordt het ten tweede weer iets veiliger. En zo geven we ze er iets positiefs voor terug!

  3. Op de Zaterdag kost een enkeltje ( zonder te mogen overstappen) inderdaad een eurootje.
    Jammer dat het retourtje voor een euro eraf is…. 🙁

  4. Hoe gaan ze dat controleren dan?
    Moeten die oudjes met hun paspoort/id-kaart in de hand de bus binnenwandelen?
    Nouja aan een grijze poastduif kan je het natuurlijk wel zien dat hij/zij oud genoeg is, maar 65 en net erboven niet echt denk ik.. :-

Reageer