Voorbereiding Kerstdiner WRZV hallen in volle gang

Voorbereiding Kerstdiner WRZV hallen in volle gang

Zwolle – Zaterdag 23 december 2017 is het weer zover. Dan schuiven er ruim 400 gasten aan bij het jaarlijkse kerstdiner in de WRZV Hallen. De Vrienden van de Herberg onder bezielende aanvoering van voorzitter Joop van Ommen nemen al jarenlang samen met zo’n 100 vrijwilligers de organisatie van het kerstdiner voor hun rekening. Komende editie wordt het diner alweer voor de 28ste keer georganiseerd.

Het diner is bedoeld voor mensen en gezinnen met een laag of minimum inkomen. Op deze avond worden de gasten bediend door vele vrijwilligers, die naast het helpen in de bediening van het driegangendiner  later alles weer opruimen en schoonmaken. “Ja, de 400 gaan we weer makkelijk behalen. Het is nu vlak voor kerst en de teller staat alweer op zo’n ruim 400 gasten die zich hebben aangemeld. Ook dit jaar tel ik weer veel gezinnen met jonge kinderen”, aldus mede organisator Freddy Eikelboom.

Joop van Ommen (Vrienden van de Herberg) vertelt: “Het organiseren en het bekostigen van het kerstdiner was dit jaar een grotere uitdaging als andere jaren. Gelukkig heeft een oproep en veel media aandacht ons ermee geholpen dat we ook dit jaar weer een mooie avond kunnen organiseren. Afgelopen jaren en zeker deze editie is het met veel financiële steun van particulieren tot bedrijven weer voor elkaar gekomen. We willen onze hoofdsponsors Brouwers Accountants en NOVON schoonmaak in het bijzonder bedanken voor de steun. Hopelijk kunnen we ook weer rekenen op al deze mensen voor de volgende editie. Ieder jaar is het weer zwoegen natuurlijk.”

Eikelboom vervolgt: “Net als voorgaande jaren worden wij mede ondersteund door De Koningskerk uit Zwolle-Zuid. Zoals u wellicht weet hebben zij het initiatief Kerst Zwolle opgezet, met als doel dat alle gezinnen op deze avond een goedgevuld kerstpakket in ontvangst kunnen nemen. Het is mooi om te zien dat vele Zwollenaren hier weer een bijdrage aan leveren op dit moment of al hebben geleverd”.

Tijdens deze fantastische avond zijn er – net als voorgaande jaren – wederom veel betrokken Zwollenaren en ook (lokale) bestuurders aanwezig, zoals Wethouder en Loco Burgemeester René de Heer, Wethouder Eefke Meijerink, Gedeputeerde Eddy van Hijum, PEC Zwolle voorzitter Adriaan Visser en Minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs Arie Slob. Ook zij werken met veel andere bekende Zwollenaren uiteraard weer belangeloos mee om de aanwezigen een fantastische kerstavond te bezorgen.

Tot slot geeft van Ommen aan: “Het is hartverwarmend te zien hoeveel mensen willen meehelpen om deze doelgroep een fantastische avond te verzorgen”.

Naast een heerlijk 3 gangen kerstdiner hoopt de organisatie dat zij alle aanwezigen ook dit jaar weer kunnen voorzien van een goed gevuld kerstpakket en een gezellige avond met gezellige kerstmuziek. Voor het kerstdiner is cateraar Conrad Catering ingehuurd en volgens eigenaresse Joyce wordt het ook dit jaar weer smullen. “Het enige wat ik nu kwijt wil is dat we een tripje maken naar het verre oosten en de gasten kunnen genieten van de “Aziatische keuken” , maar voor de rest blijft het nog een verrassing”.

Net als voorgaande edities treedt het Zwolse Duo Hedset belangeloos op voor de aanwezige gasten. In de laatste editie wisten Lizette van Kuik en Ed de Jong, samen het Duo Hedset, de avond op te luisteren met een geweldig kerstrepertoire waar de benen van de aanwezige gasten van de vloer gingen om te dansen.

Wethouder Rene de Heer opent de avond met het openingswoord en zal samen met Joop van Ommen de aanwezigen welkom heten.

Het kerstdiner begint om 18.00 uur en er zijn nog een aantal plaatsen vrij. Aanmelden hiervoor is noodzakelijk. De zaal is open vanaf 17.00 uur. Het aanmelden kan via email info@vriendenvandeherberg.nl of telefoonnummer 038-4226129.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Mooi dat het weer is gelukt! Maar waarom wordt Joyce zonder haar achternaam 'van Ommen' (jaja,echtgenoot van..) genoemd? Eetsmakelijk mensen, fijne feestdagen!

Reageer