Gemeenteraad ziet burgemeester Meijer graag langer aanblijven

Gemeenteraad ziet burgemeester Meijer graag langer aanblijven

Zwolle – Maandagavond 18 december heeft de gemeenteraad een positieve aanbeveling voor de herbenoeming van burgemeester Meijer vastgesteld. De derde ambtstermijn van burgemeester Meijer loopt in de zomer van 2018 af. De burgemeester wil graag herbenoemd worden om de nieuwe raad en het nieuwe college te begeleiden en de raad stelt dit op prijs.
De commissie die de aanbeveling heeft voorbereid, is tot de conclusie gekomen dat er niets in de weg staat om tot een positieve aanbeveling te komen. De gemeenteraad stuurt de aanbeveling naar de Commissaris van de Koning. Deze stuurt de aanbeveling en zijn rapportage door naar de minister van Binnenlandse Zaken. Een definitief besluit wordt voor juli 2018 verwacht.
Burgemeester Henk Jan Meijer: “Ik ben verheugd over de voordracht. Ik zet mijn inmiddels ruime ervaring als burgemeester van Zwolle graag in om de nieuw te benoemen raad en het college op weg te helpen. Ik zal deze vierde termijn niet volmaken. Ik heb het voornemen mijn taken per 1 september 2019 over te dragen aan mijn opvolger.”

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Voor de verlenging valt ook wel iets te zeggen. hij kan een nieuwe raad op weg helpen. Een stabiele factor is nog geen eens zo slecht. Daarna kunnen we op zoek naar een ander persoon.
  Zelf was ik altijd meer fan van Jan Fransen als burgemeester, maar Meijer heeft het ook niet slecht gedaan. Als nieuwe burgemeester zie ik relatief jong persoon als bijvoorbeeld Camiel Eurlings wel zitten. We hebben een goede "verkoper" nodig om het Zwolse belang in Den Haag beter over bühne te krijgen. Hoofdpunten zijn wat mij betreft: meer geld, verbetering van wegen en spoor, bedrijven en overheidsinstellingen in de stad, enz.

 2. @Klaas Jan

  Camiel Eurlings? Je bedoelt die ex kamerlid die later bij de KLM is ontslagen, omdat hij niks uitvoerde plus dat hij zijn vrouw stelselmatig mishandelde. En die vind jij goed voor hier als burgemeester? Een burgemeester moet nog altijd en goed voorbeeld zijn voor de burgers binnen de Gemeente waarin hij of zij dient. Eurlings zal het niet worden.

 3. Steven, de reden van zijn ontslag lag volgens mij iets anders. Zie volgend bericht: https://www.volkskrant.nl/economie/camiel-eurlings-ontslagen-als-topman-van-klm~a3769699/ Hij was onzichtbaar tijdens de stakingen (van voornamelijk Franse medewerkers….).
  Wat betreft de ruzie met zijn vriendin, wat moet ik daar nu op zeggen… Het gaat mij niet aan. Eurlings zal het wel niet worden, maar als type/niveau zou het een goede zijn. De CU en de SP zouden op de achterste benen staan wanneer die man werd voorgesteld. We hebben in iedergeval een vrolijke "verkoper" voor de stad nodig ipv een introverte man die niet buiten de gemeente grenzen durft te kijken. Er is veel werk aan de winkel.

 4. Riet, ik sta er ambivalent in, alleen zijn er in de vijver meer mannen dan vrouwen te vinden. Kijk naar de politiek en het bedrijfsleven.

 5. Wil jij een capabele vrouw voordragen?
  Jijzelf?
  Ken nog wel minstens 3 zeer capabele leidinggevend. Waarvan 2 UIT Zwolle.
  Maar wie wil zich nu vrijwillig in het politieke wespennest steken?

  Ja, een kerel die blij is dat ie even wekelijks bij zijn vrouw weg kan zijn. In plaats van in de kroeg hangen.

 6. Het woord "idealen" mag je toch hopelijk ook aan een politicus verbinden?
  Of maakt het ons anno 2018 niet meer uit dat een MP (als Mark) geen idealen en geen visie heeft?

 7. Een dame in de politiek:

  Lilian Marijnissen‏:
  Rare wereld dit. Appartementen als cadeautje, Kamerleden die 100 panden bezitten en van 4500 euro nauwelijks uit eten kunnen. Welkom in politiek Den Haag

  1. Nee, zie ik totaal niet zitten. Deze vrouw heeft naast rare denkbeelden, geen bruikbaar netwerk om zaken voor onze stad geregeld te krijgen.

 8. Dick, van Lilian Marijnissen moet ik echt helemaal niets hebben! De manier waarop deze erfopvolging is geregeld doet mij sterk denken aan het socialistische arbeidersparadijs Noord Korea, waar drie generaties Kim al decennia het land regeren. Maar iedereen zijn ding, niets voor mij. Ik had mijn bedenkingen bij deze club, ze zijn nu alleen nog maar versterkt.

  1. Klopt KJ. Nergens verlopen de lijsttrekkers- en fractievoorzittersverkiezingen democratischer dan bij de PvdA. Als er uberhaupt al verkiezingen plaatsvinden. Meestal, echter, gaat het op z'n Poetinistisch.

   Maar Lillian tekst-inhoudelijk?

 9. Zeker Aja. Een vrouwelijke burgemeester zou hier in Zwolle ook best eens verfrissend zijn.

  Waarom noem jij je Aja? Wellicht naar Aja Brown? De eerste vrouwelijke burgemeester van de Amerikaanse stad Crompton, de stad naast Los Angelos, waar zij meer bereikte wat al haar mannelijke voorgangers nalieten

  Hier haar verhaal: https://decorrespondent.nl/7700/deze-burgemeester-is-jong-zwart-en-vrouw-en-bereikt-wat-alle-mannen-voor-haar-nalieten/953126389600-56c7170a

Reageer