Deltionstudenten zetten zich in voor Kika

Samen werken om anderen te helpen. Met deze insteek zamelen vijf Deltionstudenten uit Zwolle, café/restaurant zalen Kappers en schoolcircus Pavarini geld in voor Kika (Kinderkankerfonds). Op donderdag 17 januari 2008 organiseren ze een kindercircus voor alle 210 basisschoolkinderen uit Hoonhorst/Dalfsen. De dag wordt afgesloten met een feestavond met poëzie, muziek en een veiling.

Paul Feenstra, David Bickes, Tieme Alberts, Linda Mink en Paulien Horstra volgen de opleiding Horecaondernemer Café/Bar & Fast Food. Ze hebben de opdracht gekregen iets te organiseren voor het goede doel. Met veel enthousiasme hebben ze diverse partijen benaderd om mee te werken. Het kindercircus wordt mogelijk gemaakt door het Zwolse schoolcircus Pavarini.

Alle kinderen van basisscholen de Baron van Dedem en de Cyriacus verzamelen zich om 9.00 uur in de tent bij café/restaurant zalen Kappers in Hoonhorst. Daar laat Pavarini ze kennis maken met acts en attributen. ’s Middags rond 15.00 uur zullen de kinderen zelf een optreden verzorgen voor hun ouders. De entreegelden worden rechtstreeks geschonken aan Kika. Ook verkopen de studenten de bekende Kika beren en Pandora bedeltjes.

De feestavond start om 20.00 uur. Bezoekers kunnen bieden op bijzondere veilingstukken van onder anderen: Jaap Stam, Ernesto Hoost, Jeroen Krabbe, Grietje Horstra en René Eijkelkamp.

De studenten hebben zelf een aantal gedichten geschreven. Taco Houkema, directeur van het Cyriacus in Hoonhorst, draagt deze voor. De plaatselijke band Nikx verzorgt de muziek.

De studenten hopen op een hoge opkomst, zodat Kika een mooi bedrag in ontvangst mag nemen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer