Zilvervloot voor Zwollenaar Kylian Heederik - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Zilvervloot voor Zwollenaar Kylian Heederik

Zwolle – Afgelopen weekendstond in het teken van het Nederlands Kampioenschap voor Jeugd en Junioren (NJJK) op de korte baan in Eindhoven. De beste zwemmers van Nederland treden aan en strijden om de medailles.
Nadat hij vrijdag ochtend het toernooi had geopend op de 50m schoolslag met een nette 6e plaats, mocht Kylian Heederik (zwemvereniging Deltasteur) ’s middags op de 200m schoolslag aan de bak, het werd een mooie strijd met zijn eeuwige twee rivalen (Esper Schreurs en Wesley Zulver). Uiteindelijk mocht hij een zilveren medaille ophalen met een tijd van 2.28.71.
De 200m rugslag stond voor de zaterdagochtend op het programma, waarbij Kylian harder dan ooit ging, en met een eindtijd van 2.18.51 een keurige zevende plaats wist te veroveren. Na een korte pauze kwam Kylian ’s middags aan de start op de 400m wisselslag, In een prachtige pr van 4.52.65(-3.2) pakte hij zilver!
De laatste dag stonden drie afstanden op het programma, zondagochtend vroeg werd de 100m schoolslag gezwommen, waarbij Kylian op een haar na het podium miste en vierde werd.
Als afsluiter van een mooi en zeer geslaagd NJJK nog twee keer aan de start voor de 100m rugslag en de 200m wisselslag. Kylian sloot af met een 5e plaats op de rugslag en een zilveren medaille op de 200m wisselslag.

Artikel delen:
Foto's 3
Zilvervloot voor Zwollenaar Kylian Heederik - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Zilvervloot voor Zwollenaar Kylian Heederik - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto