StartCollege zoekt vrijwilligers die willen assisteren bij taalles

StartCollege zoekt vrijwilligers die willen assisteren bij taalles

Zwolle –  Bent u graag met de Nederlandse taal bezig en lijkt u het leuk om te assisteren bij taalles? StartCollege, onderdeel van Landstede Groep, is op zoek naar vrijwilligers die in Zwolle (locatie Rechterland) mee willen helpen tijdens de taallessen voor anderstaligen.

StartCollege heeft als doel om de positie van jongeren en (jong)volwassenen die een afstand tot het onderwijs, de arbeidsmarkt of de maatschappij hebben te versterken. Zo biedt de school onder andere taallessen aan voor mensen van wie de Nederlandse taal niet de moedertaal is. Voor deze taallessen is StartCollege op zoek naar vrijwilligers die de docent helpen bij het begeleiden van de cursisten. Het onderwijs bij StartCollege is gepersonaliseerd. Dit betekent dat de begeleiding individueel of in kleine subgroepen plaatsvindt.

De school is op zoek naar vrijwilligers die de Nederlandse taal goed beheersen in spraak en op schrift, het leuk vinden om cursisten te begeleiden én beschikbaar zijn op één (of meerdere) van de volgende dagdelen: maandagmiddag- en avond, dinsdagochtend, woensdagmorgen of donderdagavond.

Kijk voor meer informatie op www.startcollege.nl of neem contact op met Els Oltvoort, docent van StartCollege via eoltvoort@landstede.nl. 

Over StartCollege
Bij StartCollege kunnen leerlingen en studenten terecht voor een breed onderwijsaanbod. Naast taallessen aan anderstaligen biedt de school ook een Internationale Schakelklas (ISK), Inburgering (volwasseneneducatie), VAVO, Entreeopleiding en de academie voor Zelfstandigheid.

Deze nieuwe school van Landstede Groep brengt leerlingen en studenten verder. Door gepersonaliseerd onderwijs en goede professionele begeleiding helpt StartCollege hen doelen te bereiken die nu misschien nog ver weg lijken. Op weg naar een mooie toekomst!

 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Dat lijkt mij wel leuk.Mijn naam is Elif Aslan heb geen diploma maar ben al 39 jaar in Nederland.Ik spreek Nederlands beter dan mijn eigen taal.Ben afkomstig van Turkije.Lijkt mij leuk om vooral kinderen te helpen met taal..Hoor graag!
    Groetjes Elif Aslan

Reageer