Thoriaan Eric van den Ham laten verstevigt koppositie competitie Survivalrun - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Thoriaan Eric van den Ham laten verstevigt koppositie competitie Survivalrun

Zwolle – Zondag 17 december vond op de grens met Duitsland de laatste survivalrun van het jaar plaats in Dinxperlo en kende zoals altijd een zeer pittig laatste deel. Ook aan deze run namen veel Thorianen deel waarvan de meesten zichzelf verbeterden t.o.v. vorig jaar. Hugo-Martijn de Vries baarde de meeste opzien door bij zijn 2e officiële wedstrijd een 12e plaats te bemachtigen in  de topklasse Korte Survivalrun. (KSR) Eric van den Ham wist door zijn 8e plek overall en overwinning veteranen 40+ zijn koppositie in de nationale competitie te verstevigen.
De run in Dinxperlo was fris maar ging nog even gepaard met een zonnetje. De atleten moesten ca 8km afleggen waarbij ze onderweg 35 hindernissen moesten overwinnen die een beetje kracht maar vooral veel souplesse vergde zoals daknetten, onder en boven balken langs klimmen en boogschieten. De ondergrond was stevig waardoor het hardlooptempo hoog was.  Bij het laatste kwart van het parcours lag de nadruk wel heel erg op kracht doordat meerdere zware combinatiehindernissen kort achter elkaar genomen moesten worden met tussendoor slepen met banden, sjouwen met een balk en het doorhakken van diezelfde balk om uiteindelijk bij de pittige  eindhindernis te komen die over touwtjes via lange apenhangen en netten over het water ging.
Thoriaan Hugo-Martijn de Vries viel zoals gezegd  het meeste op door zich met zijn 12e plaats tijdens  zijn 2e officiële wedstrijd te scharen bij de top van Nederland in de topklasse Korte Survivalrun. Dit belooft wat voor de rest van het seizoen en wellicht daarna. Ook Thorianen Nick Elshof (18e) en Harm-Jan Sietsma (14e) boekten mooie resultaten. Eric van den Ham behaalde met een 8e plek overall een keurige top 10 klassering in de steeds drukker wordende topklasse Korte Survivalrun en verstevigt hiermee zijn koppositie in de nationale competitie. Bij de recreanten greep Alexander van Dalfsen een 2e plaats die deze run vooral aangreep als perfect en leuk  trainingsmiddel richting zijn Lange Survival Run op 7 januari in Beltrum.
De run werd gewonnen door Joey Bakker, vlak voor Werner Valk en Ruben Dinkelman die met elkaar een spannende onderlinge strijd aangingen.

Artikel delen:
Foto's 3
Thoriaan Eric van den Ham laten verstevigt koppositie competitie Survivalrun - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Thoriaan Eric van den Ham laten verstevigt koppositie competitie Survivalrun - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Reageer