Culinaire trip Zwolle – Beijing

Organisatie R.E.E. (Rudolph Exhibition Enterprises) uit Zwolle start in 2008 met de culinaire trip Zwolle-Beijing (Peking). Een nieuw evenement waaraan jaarlijks een speciaal thema wordt verbonden. In 2008 luidt het thema: de Olympische Spelen. R.E.E. werkt hierbij nauw samen met het ROC Deltion College uit Zwolle. Sleutelbegrippen als culinair, cultuur, kunst en entertainment worden tijdens de eerste editie van dit evenement gekoppeld aan de Olympische gedachte. De culinaire trip Zwolle-Beijing vindt plaats in en om de Broerenkerk van vrijdag 18 tot en met zondag 20 april en is gratis toegankelijk. 

De culinaire aftrap van het Olympisch jaar 2008 is op vrijdag 18 april in Zwolle. Zwolle-Beijing is een grootschalig opgezet evenement met een culinaire reis langs de landen van de continenten van de vijf Olympische ringen. Verschillende landen presenteren zich. Het culinaire aspect in al zijn facetten loopt hierbij als een rode draad door het totale programma. Van proeven tot lezen en van kookdemo’s tot workshops. Speciaal voor de culinaire trip Zwolle-Beijing stellen studenten en leiding van Deltion Horeca & Reizen een ‘vijf-ringen-menu’ samen. Deltion presenteert dit menu ook in China tijdens de Olympische Spelen. Het Olympische menu reist van Zwolle naar Beijing.

Organisatie R.E.E. beschikt over dertig jaar evenementenervaring in Nederland waarvan ook de laatste tien jaar als organisator van het familiefestival Pasar Malam Bali in de Zwolse IJsselhallen.

Van Zwolle naar Beijing
Het Deltion College heeft een bijzondere culinaire band met de Spelen van 2008. Deltion kreeg begin 2007 de eervolle uitnodiging om op culinair gebied de coördinatie van 16.000 internationale persvertegenwoordigers te verzorgen. Een grote klus waarvoor Deltion met een speciale delegatie in China aanwezig is en intrek neemt in het Gehua New Century Hotel in Beijing. Het hotel waar in die periode het 2008 BIMC, Beijing International Media Center, is gehuisvest.  

Speciaal magazine
De culinaire trip Zwolle-Beijing krijgt jaarlijks een speciaal fullcolour themagericht magazine. In 2008 komen topsporters aan het woord. De sportieve prestaties van de topsporters zijn deels afhankelijk van een verantwoord eetpatroon. Topsporters met Olympische idealen vertellen in het magazine over hun eetgedrag en bekendheid met de verschillende internationale keukens. Dit magazine wordt gratis verspreid onder de bezoekers en genodigden van de culinaire trip Zwolle-Beijing. Bedrijven krijgen het magazine op verzoek toegestuurd.

Opening
De eerste editie van de culinaire trip Zwolle-Beijing wordt op vrijdag 18 april 2008 feestelijk geopend door een vooraanstaand lid van het NOC/NSF. Deze opening zal worden bijgewoond door genodigden uit de wereld van sport, opleiding, horeca en business in het algemeen. Op zaterdag en zondag is het evenement ook voor het publiek geopend. 

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Hele verstandige opmerking Joop, ga het nu ineens ook anders lezen. Idd dat Bobo-volk (dat zich al gauw meer voelt als een ander, met veel witte-boorden-criminelen) wil ik verre van mij houden. Skrappen dus maar uit de agenda.

Reageer