Aftellen met de ChristenUnie scheurkalender - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Aftellen met de ChristenUnie scheurkalender

Zwolle – Je kunt 'm de komende tijd op menig wc aantreffen: de ChristenUnie scheurkalender. De kalender, die op 1 januari begint en eindigt op 21 maart, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, is een cadeautje voor alle Zwollenaren. Met de kalender telt de ChristenUnie, samen met zoveel mogelijk inwoners van Zwolle, af tot de verkiezingen. Lijsttrekker Gerdien Rots overhandigde woensdag 20 december het eerste exemplaar van de scheurkalender aan wielrenster en Olympisch en Europees Kampioen Anna van der Breggen.
Anna woont in Zwolle en trapte vier jaar geleden samen met Gerdien de campagne af voor de gemeenteraadsverkiezingen. "Toen de ChristenUnie bij die verkiezingen twee zetels groeide voelde ik me trots op de partij. Ze hebben in de afgelopen jaren veel mooie dingen voor Zwolle gedaan. Mede daardoor woon ik hier met plezier."
Lijsttrekker Gerdien ontmoette Anna woensdagmorgen in de binnenstad en sprak met haar over topsport en het wonen en leven in Zwolle. Daar kreeg ze de eerste scheurkalender van de ChristenUnie overhandigd.
“De scheurkalender is leuk om op te hangen en elke dag te volgen. Een handig hulpmiddel om je voor te bereiden op de verkiezingen,” vertelt lijsttrekker Gerdien Rots. "In de afgelopen vier jaren is de ChristenUnie voortdurend in gesprek geweest met Zwollenaren. Om te luisteren en met de inbreng van burgers het beleid te verbeteren. Nu delen we een cadeau uit aan alle Zwollenaren die belangstelling hebben. Een scheurkalender om samen af te tellen naar de verkiezingen."
In de scheurkalender wordt je kennis over Zwolle getest, stellen kandidaten van de ChristenUnie zich voor afgewisseld met cartoons, recepten en pareltjes van Zwolle.
De scheurkalender is voor alle Zwollenaren gratis aan te vragen via https://zwolle.christenunie.nl/kalender

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Dickie, zover zou ik met sceptisme niet gaan. Alhoewel, nouja.. BESCHEUR kalender is hopelijk goed aftellen met de CU. Ik Hoop echt dat ons Zwolle zo verstandig zal blijken te zijn religie te weren in het bestuur. STEM, hopelijk, oproepje aan de onnozele halzen die niet begrijpen wat eraan komt.

 2. Haha ook leuk "bescheur".
  Je weet het van mij he…. heb er zelfs met een CU-gemeenteraadslid, met een CU-notabele en (sinds kort) CU-wethouder over van gedachten gewisseld. Ook o.a. over winkelsluiting op zondag. Altijd en vooral met alle respect.
  Ben Christelijk maar stem PvdA.
  Denk overigens dat die mannen dit geintje wel kunnen hebben. Zo niet, dan spijt het me.

 3. Snap je dat religie niet thuishoort in politiek en openbaar bestuur ? Achter de voordeur ? Als je dat snapt denk ik niet dat je een onnozele hals bent, tot op zekere hoogte 😉

  We vechten in Zwolle net zo hard tegen fundamentele religie als waar dan ook heb ik wel eens de indruk. Vanuit ondernemerschap. Super dat je met de luitjes van de CU aan de bak gaat. Die kunnen 't wel hebben ook lijkt me. Respect. CU bestuurt onze stad nogal goed vind ik. Konden ze nou maar de religie loslaten, zover het ze in de weg zit onze stad mooi voor allen te maken.

 4. Religie zit in je….je bent religieus.
  Sommige Chr. partijen willen vastleggen hoe anderen zich, volgens hun normen moeten gedragen. Wil zelf vooral een socialer Nederland. Dat hebben we dus vaak gemeen. Maar wist je dat bijvoorbeeld (de vader van Trijntje) Huub Oosterhuis dominee is? En vertrouweling van zeker Beatrix en vast wel meer leden van het koningshuis? En vooraanstaand SP-er.
  Je weet toch meestal niet of mensen geloven?
  Wouter Bos waardeer ik enorm. Heb hem hier 3 keer in Zwolle gezien. 1x op een sinaasappelkistje…..kom maar met je vragen.
  Aboutaleb en Van der Laan.
  Allen zeer sociaal ingesteld en religieus.

  Heb idd wel veel tegen fundamentalisten in de maatschappij. Hoeven niet eens gelovige mensen te zijn.

  Al hing bij ons steevast een grote oranje poster voor de ramen, van de SGP. Buiten hun politieke voorkeur heb/had ik hele fijne ouders.
  Mijn vader had het helemaal niet op die "Rooie" Den Uyl.
  Daardoor heb ik vast slecht 1x op Hans van Mierlo gestemd…..en verder op de PvdA.
  Ieder nadeel heb z'n voordeel.

  Maar ik begrijp dat bijvoorbeeld "Het ChristenDA ten tijde van Gedoger Geert, niet bepaald reclame maakten voor die C in de Nederlandse politiek.

  Erg spijtig!

 5. Weg met die christen uni. Die maken van zwolle een 2e staphorst. Niet dat staphorst iets mis mee is maar laat zwolle er niet op lijken. Zondags winkels dincht? Kerken ook dicht. Of ga verhuizen naar christelijk dorp maar laat een grote stad met rust met jullie geloof gezwam

 6. ChristenUnie en scheur,…en daarom moet Kosterman zondag vanuit de viskar zijn Staatsloten verkopen!

  1. Time management dingetje.
   Ik heb tijd zat om mijn oudejaarslot te kopen. Slimme marketing, dat wel, maar noodzaak?

 7. Daar zit ik nou weer net niet mee. Die grote loterijen zouden er helemaal niet moeten zijn. Ze geven valse hoop aan mensen die het vaak toch al niet breed hebben. Is ook een soort religie.

 8. Dat ligt er maar aan: als je je eigen religieuze genootschap op kunt richten, levert dat sowieso veel geld op. Of je zit met je tengels al in de centenpot van een bestaande "evangelische" organisatie (uiteraard tegen een vergoeding). Het enige wat ik in dit soort zaken wel geloof, is dat de opbrengsten van de collectes voor het grootste gedeelte niet in de boeken verdwijnt.

  1. Veel lelijker en ongenuanceerder kun je het niet zeggen. Waarom deze aannames? Respectloos!

  2. Waarom respectloos deze mening van @drama?
   Moet je kijken ‘waar de kerken’ met hun tengels al jaren lang aanzitten,…dat is pas respectloos!!!

 9. Zwollenaarffback; leve het digitale tijdperk, waarin we schaamteloos en anoniem lekker kunnen schelden en beledigen. Die tendens verziekt iedere fatsoenlijke discussie. Ik heb helemaal geen last gehad van de CU de afgelopen jaren. Wel of geen koopzondag, het is mij als atheïst om het even. Dat de CU met een scheurkalender komt moeten ze zelf weten. :Leven en laten leven. Ik ben het helemaal eens met je reactie. Al denk ik dat degenen die het betreft er verder niks mee doen.

 10. Mijn eerste gedachte bij het lezen van deze titel 'Aftellen met de ChristenUnie scheurkalender' was; de eindtijd is aangebroken.
  Een rare hersenkronkel wat vele religies al eeuwen beweren, maar wat tot aan vandaag nog steeds niet is uitgekomen.

 11. NOS-Journaal net: CU Harderwijk werpt de koopzondag, a.s. verkiezingen, wel degelijk op als 'strijdpunt'. Vandaag waren de winkels er open door een beslissende stem van gemeentebelangen
  Zo te zien was het een geslaagd experiment.

Reacties zijn gesloten.