Rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd

Op de Hermelenweg werd op woensdagmiddag 9 januari het rijbewijs van een 20-jarige automobilist uit Belt Schutsloot ingevorderd.

De snelheid van de man, een beginnend bestuurder, werd vastgesteld op 118 km per uur terwijl daar maximaal 60 km/u is toegestaan. Daarnaast werd tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Hoezo “stomme actie”?!? Je rijdt bijna 60km/uur te snel! Da’s wel veul!

  Zonder gekheid op zich rijd ik ook overal wat te snel, maar je wéét toch wat de risico’s zijn van meer dan 50 km/uur te snel rijden?!?

  @Dick: complimenten voor het Nederlands. (Ik weet niet of het bewust is gedaan hoor.) Het klopt namelijk zoals jij het stelt: je kunt iets vorderen óf innemen. “Invorderen” is geen Nederlands woord. 🙂

 2. dit is wel erg snel, maar zoals ik al vaker heb gezegd slaat de snelheidslimiet daar nergens op. Dat hebben ze alleen ingevoerd omdat “het beter in de wegencategorisering valt”. Op die weg kan je doorgaans prima 100 rijden zonder meteen levensgevaarlijk bezig te zijn.

 3. Tjee, plat Limburgs klinkt in mijn oren net als plat Overijssels….maar het onderwerp begint wel een beetje van het artikel af te dwalen 😛

 4. Ik kon straks een hele tijd niets toevoegen 🙁

  … : dick
  @Plantje; dank je. Ja bewust. Heb jij wat met de Nederlandse taal?

  Persoonlijk vind ik dat ik niets meer of minder met de Nederlandse taal heb dan de gemiddelde landgenoot. Wel stoor ik me wellicht wat meer aan het soort fouten dat tegenwoordig gemaakt wordt. Nog erger vind ik de laconieke houding die daar bij hoort! “Het is maar op een forum!” “Egt joh…waar maak jei je nou druk om!” etc…

  Maar goed…als we allemaal Limburgs praten is dat zo opgelost. En dat is een kwestie van geduld 😀

  Inderdaad: we dwalen van het artikel af. Prima als iemand een weg heeft ingedeeld als 60 km/uur weg, omdat ie dat mooi vond. Maar wees dan zo verstandig…rij er voor mijn part 100 km/uur…maar je weet gewoon dat je met 50 km/uur te snel in de problemen komt!

Reageer