Frion sluit dagbestedingslocaties wegens uitbraak norovirus

Frion sluit dagbestedingslocaties wegens uitbraak norovirus

Zwolle – Organisatie Frion heeft aangegeven dat zij hun dagbestedingslocaties zeker tot en met tweede Kerstdag zullen sluiten in verband met een uitbraak van het zeer besmettelijke norovirus. Dit werd eerder deze week uit in laboratoriumonderzoek aangetoond. Bij 33 locaties in Zwolle, Steenwijk en Zwartewaterland zijn inmiddels gevallen bekend. Het virus dat al sinds vorige week dinsdag aan de gang is, zal zeker nog een aantal weken aanhouden, zo is de verwachting.

De Frion heeft de nodige maatregelen getroffen. Zodra iemand op een locatie het virus heeft, wordt zoveel mogelijk gedaan om verdere verspreiding te voorkomen. Cliënten mogen niet weg van de plek en personeel mag niet naar andere afdelingen. Daarnaast wordt personeel geacht om bij contact met zieke cliënten de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen, zoals het dragen van een schort en handschoenen.

Door de uitbraak van het norovirus heeft Frion inmiddels alle feesten en bijeenkomsten afgelast. Zo gaan onder andere de kerstmarkten en kerstvieringen niet door. Frion hoopt op die manier verdere verspreiding zoveel mogelijk te voorkomen.

Het norovirus of buikgriep is erg besmettelijk. Klachten zijn: braken, diarree, misselijkheid, maar soms ook koorts, hoofdpijn, buikpijn en buikkrampen. De klachten houden vaak enkele dagen aan.

Volgens GGD IJsselland zijn er geen uitbraken bij andere instellingen in de regio Zwolle bekend.

Artikel delen:
Reacties 19
    1. Marco kon nog op tijd naar ons toe…hij heeft nergens last van…ik heb het ook gehad vorige week..1 dag, de kleinzonen zijn ook al ziek geweest en mijn schoondochter ook. Ik heb de woonvorm bezocht tijdens incubatietijd….

    1. Volgens GGD IJsselland zijn er geen uitbraken bij andere instellingen in de regio Zwolle bekend.

  1. weetje wat ik denk? Frion is een klote organsatie die echt helemaal niks maakt van waar ze ook maar voor zijn. Mensen die in de zorg werken worden zowat afgeperst door deze klote organisatie; yep,frion.
    Oproepje is denk ik wel terecht. Fuck Frion. Da's denk ik een clubje wat echt WEG moet!

    Regie in eigen hand :):):)

Reageer