Debat over democratisch gehalte van de raad

Op maandag 21 januari 2008 om 19.30 uur vindt er een openbaar debat van de raad plaats in de Burgerzaal van het stadhuis. Het debat gaat over het democratisch gehalte van de raad van Zwolle. Dit is naar aanleiding van een open brief over dualisme en democratie die raadslid William Dogger (Swollwacht) op 10 oktober 2007 aan de burgemeester en de griffier heeft geschreven. Kern van de brief is zijn twijfel over het democratisch gehalte van de raad van Zwolle.

Daarbij verzoekt hij om over dit onderwerp een debat te organiseren. Het debat wordt geleid door Gijs van Wenink, directeur van de Debatacademie in Amsterdam. Hij heeft ervoor gekozen om het debat aan de hand van stellingen vorm te geven waarbij een soort Lagerhuis wordt opgezet. Dit is ongeveer gelijk aan de gebruiken en rituelen van het Engelse parlement. Bij deze vorm van debat staan aan twee zijden van de zaal stoelen waarbij voorstanders van een stelling letterlijk tegenover tegenstanders zitten. Aan het debat doen zowel raadsleden als collegeleden mee. De stellingen worden op de avond zelf bekend gemaakt en zijn vooraf alleen bekend bij de debatleider en de griffier.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Leuk, voor de mensen die niets beters te doen hebben. Beetje de wijsneus uithangen. Wij hebben het hier al helemaal uitgekauwd. Dus voor degene die daar perse mee wil doen, om in the picture bij de politieke partijen te komen (Lev06 zoekt nog mensen), zoek ff hier in het archief. Want als je wat wilt zeggen, maar je weet niet wat……is http://www.weblogzwolle.nl een mooie inspiratiebron 😉

Reageer