Ruim 50.000 producten ingezameld voor Kerstpakkettenactie Zwolle - Foto: Peter van der Lingen
Foto: Peter van der Lingen

Ruim 50.000 producten ingezameld voor Kerstpakkettenactie Zwolle

Zwolle – De kerstpakkettenactie Zwolle 2017 zit er op! Met zo’n 800 vrijwilligers zijn er in nog geen week tijd ruim 50.000 producten ingezameld en 2.550 feestelijke kerstpakketten ingepakt voor sociale minima in Zwolle. Deze worden komende week uitgedeeld door de organisaties die de pakketten hebben aangevraagd.

De organisatoren zijn onder de indruk, van de saamhorigheid en liefde die voelbaar was bij vrijwilligers en organisaties. Na de inzameldagen van afgelopen weekend bleek er een tekort aan financiële middelen om de laatste ruim 8000 producten in te zamelen. Een oproep in de media bracht een stortvloed aan reacties op gang: al op de eerste inpakavond konden ze melden dat er ruim voldoende geld was binnengekomen om alle bestelde kerstdozen van producten te voorzien.

Naast geld ontvingen ze ook donaties in de vorm van koffie en koekjes, veel hartelijk woorden en mooie wensen. En goed om te weten: élke binnengekomen euro gaat naar sociale minima in Zwolle! Hoe dat vorm krijgt, wordt in de loop van het jaar bekeken. Hou de facebookpagina van KerstZwolle in de gaten voor updates en informatie.

De jaarlijkse actie is er echt één ván Zwollenaren, vóór Zwollenaren. Gemiddeld geeft elk Zwols huishouden een product of een gift. Het is een kerstcadeau dat met liefde mag worden doorgeven en heel de stad op deze manier het feest van Kerst viert. Voor alle vrijwilligers die dat mee mogelijk hebben gemaakt: Hun bijdrage betekent heel veel voor alle stadsgenoten die het minder hebben en maakt Zwolle een stad om trots op te zijn. Hartelijk dank daarvoor!”

Zie voor meer informatie, foto’s van het inzamelen, vervoeren, sorteren en inpakken én meer de Facebookpagina van KerstZwolle of kijk op www.kerstzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer