Informatieavond gevolgen Vliegveld Lelystad voor Berkum

Informatieavond gevolgen Vliegveld Lelystad voor Berkum

Zwolle – Op enkele honderden meters afstand van Berkum zullen bij ongewijzigd beleid per jaar tienduizenden vliegtuigen op slechts 1800 meter hoogte langs vliegen. Theoretisch, want in de praktijk zal dit vaak recht boven het dorp zijn en lager dan afgesproken. Van hinder zou geen sprake zijn. Naar nu blijkt volkomen onjuist!
Daarom organiseert de Wijkvereniging Berkum samen met de Stichting HoogOverijssel deze avond om de inwoners van Berkum en Brinkhoek te informeren wat, letterlijk, boven hun hoofd hangt.
Vanuit de Stichting HoogOverijssel zullen hun specialisten zoals Jan Rooijakkers, Leon Adegeest, Wim Liesker en Alexander ter Kuile informatie geven over de consequenties van deze plannen en de stand van zaken. Kort geleden is een rapport verschenen over fijnstofoverlast onder laagvliegroutes. Eén van de auteurs, Sara Botschuijver, zal hierover een presentatie geven. Tenslotte zal de gedeputeerde van de Provincie Overijssel, Annemieke Traag het standpunt van en de ontwikkelingen bij de Gedeputeerde Staten over dit onderwerp melden.
De avond vindt plaats op 9 januari 2018 in Wijkcentrum de Weijenbelt, Campherbeeklaan 82 in Berkum – Zwolle. Aanvang 19:30 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur.

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Kunnen ze op het voetbalterrein van Berkum geen landingsbaan aanleggen kan de kale kak zo instappen.

  2. Prima plan. Ik moet met mijn prive jet nu helemaal vanaf Eelde komen. Eerst met de chopper van huis naar Eelde en dan per prive jet naar Londen. Veel te omslachtig. Dit nieuwe plan is veel efficienter. Doen.

  3. Verstandig dat ze dat niet bij laagvlieger BQ28 doen. Laagvliegen betekent meer lawaaioverlast van die rot vliegtuigen.

  4. Prima nieuws
    is politieke hoogvlieger van buell, tweede man uit de lijst lucht en belast met de portefeuille verkeer en waterstaat ook aanwezig?

  5. Portefeuille Verkeer en Waterstaat? Dat moet dan een nieuwe portefeuille zijn want die bestond helemaal niet.

  6. Zoooooo dom van Mike hunt. Verkleed als wijf werd hij gepakt. hahaha. Marokaantje won uiteindelijk.

Reacties zijn gesloten.