Voorbeschouwing ADO Den Haag – PEC Zwolle

Voorbeschouwing ADO Den Haag – PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle opent vrijdag speelronde 18 in de Eredivisie en sluit dan tevens een hele mooie eerste seizoenshelft af. In de Hofstad is ADO Den Haag, dat eveneens terug kan kijken op een positief eerste half jaar, de tegenstander.

Voor PEC Zwolle komt er net als voor alle andere ploegen een einde aan de eerste seizoenshelft. Zeker de laatste twee weken waren pittig, met voor PEC Zwolle twee midweekse wedstrijden. AZ werd thuis knap op 1-1 gehouden en tegen N.E.C. Nijmegen werd de kwartfinale van de KNVB Beker bereikt middels een 2-0 overwinning. De huidige vierde plaats wordt voor de winterstop in ieder geval niet meer uit handen gegeven en kan zelfs nog veranderen in een derde stek. Hoe dan ook, met alleen nederlagen tegen PSV en Ajax (de nummers 1 en 2 van de competitie) en overwintering in het bekertoernooi, kan er van een geslaagde eerste seizoenshelft worden gesproken. Deze kan echter met een nog prettiger gevoel worden afgesloten.

Voordat de selectie in het nieuwe jaar naar Málaga vertrekt voor het jaarlijkse trainingskamp in Mijas, wacht vrijdagavond namelijk eerst nog ADO Den Haag. Beide ploegen bevinden zich aan het begin van deze editie in het linkerrijtje. PEC Zwolle staat op plaats 4, terwijl ADO Den Haag op plek 9 het linkerrijtje sluit. De ploeg van Alfons Groenendijk kwam recentelijk nog naar Zwolle. Op 28 oktober troffen beide teams elkaar in het MAC3PARK stadion. Toen wist PEC Zwolle een 2-0 overwinning te boeken door treffers van Piotr Parzyszek en Younes Namli. Die goals vielen al in het eerste kwartier, waarna PEC Zwolle in het restant van dat duel verzuimde om een nog veel grotere uitslag neer te zetten. Een week later hield ADO Den Haag een punt over aan het thuisduel met Feyenoord, waarin Aaron Meijers een fabelachtige ‘FIFA-goal’ maakte. Van Heracles Almelo, FC Twente en Roda JC Kerkrade werd daarna nog gewonnen.

Waar Ryan Thomas de bewierookte man is aan de kant van PEC Zwolle, is dat bij ADO Den Haag Nasser El Khayati. De Marokkaan die in het verleden zijn profloopbaan inruilde voor een contract bij Kozakken Boys, is inmiddels één van de belangrijkste pionnen op het Haagse middenveld. Met zes doelpunten is de speler daarmee de man in vorm.
PEC Zwolle pakte zaterdagavond in Tilburg de winst na een 2-0 achterstand. De uiteindelijke 2-3 zege leverde veel lachende gezichten op, maar in het Koning Willem II stadion werd ook averij opgelopen. De twee spelers die op scherp stonden ( Dirk Marcellis en Youness Mokhtar) pakten uitgerekend in dat duel hun vijfde gele kaart en dus kan John van ’t Schip niet beschikken over het tweetal. Vooral defensief gezien is de spoeling dun, aangezien Nicolás Freire in aanloop naar Willem II-uit geblesseerd raakte. Dico Koppers en Philippe Sandler staan met respectievelijk een achillespees- en schouderblessure al langer aan de kant. Van ’t Schip wilde echter pas na het bekerduel met N.E.C. Nijmegen, waaraan het duo Marcellis/Mokhtar nog wél mocht deelnemen, aan die puzzel beginnen. Vrijdagavond zal blijken welk elftal er om 20.00 uur aan de aftrap verschijnt. ADO Den Haag heeft ook een schorsing. Thomas Meißner kreeg in het laatste competitieduel (3-0 verlies bij PSV) tweemaal geel en is niet speelgerechtigd.

Wist je dat…
Rick Dekker in het seizoen 2015-2016 zijn eerste en voorlopig enige profgoal maakte op bezoek bij ADO Den Haag? Een afvallende bal werd door Dekker op de pantoffel genomen en belandde op schitterende wijze in het doel. De wedstrijd die ook toen op vrijdag werd afgewerkt, werd uiteindelijk met 0-2 gewonnen. Lars Veldwijk scoorde in de blessuretijd van de tweede helft de tweede treffer.

De vijf meest recente ontmoetingen in Den Haag

Eredivisie, seizoen 2016-2017
ADO Den Haag – PEC Zwolle 1-2 (1-1). (10’ Kastaneer 1-0, 38’ Ehizibue 1-1, 56’ Brock-Madsen 1-2)

Eredivisie, seizoen 2015-2016
ADO Den Haag – PEC Zwolle 0-2 (0-1). (44’ Dekker 0-1, 90+1’ Veldwijk 0-2)

Eredivisie, seizoen 2014-2015
ADO Den Haag – PEC Zwolle 3-2 (1-0). (43’ Alberg 1-0, 59’ Eduardo 2-0, 72’ Rienstra 2-1, 91’ Saymak 2-2, 90+3’ Kramer 3-2)

Eredivisie, seizoen 2013-2014
ADO Den Haag – PEC Zwolle 1-1 (1-1). (20’ Van der Werff 0-1, 42’ Alberg 1-1)

Eredivisie, seizoen 2012-2013
ADO Den Haag – PEC Zwolle 1-1 (0-1). (24’ Achenteh 0-1, 65’ Toornstra 1-1) PEC Zwolle – ADO Den Haag staat vrijdagavond onder leiding van Kevin Blom. De leidsman krijgt assistentie van assistent-scheidsrechters Richard Brondijk en Terry Hoekstra. Official is Laurens Gerrets. Vorig seizoen, op 9 april floot Blom voor het laatst een duel van PEC Zwolle, thuis tegen Feyenoord (2-2). Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 29
  1. En daar is nummer 4. Die Bruintjens kan beter niet naar vv Berkum of Sportclub gaan maar direct voor Be Quick 28 kiezen. Kan er helemaal niets van.

  2. Inderdaad. Iedereen loopt met het hoofd in de winkel, maar nu zie je als er een paar spelers wegvallen het kaartenhuis ineen storten. Na de winterstop (transferperiode) wordt het nog veel erger. Let maar op.

  3. Niemand? Nee dat vermoeden had ik al. Hij zal wel ergens ondergedoken zitten want bij verlies hoor je hem niet. En bij een debacle al helemaal niet. Wat een ventje.

    1. Snap wel dat hij niet op jou reageert. Waarom zou hij ook? Interessante punten heb je sowieso niet!

  4. Hij moet helemaal niet op mij reageren. Sterker nog. Niemand niet. Hij moet op de strekking van het artikel reageren. Hij reageert alleen maar als hij toevallig een juiste voorspelling heeft of PEC wel een wedstrijdje wint. De kneus.

Reageer