Greijdanus zamelt geld en goederen in voor vluchtelingen op Lesbos

Greijdanus zamelt geld en goederen in voor vluchtelingen op Lesbos

Zwolle – Op Greijdanus Zwolle is er afgelopen maand een inzamelingsactie gehouden voor vluchtelingen op Lesbos. De winter is daar begonnen, en vanwege te weinig ruimte in de vluchtelingenkampen slapen veel mensen in de open lucht. Er is vooral een groot tekort aan warme kleding, dekens en slaapplekken. Leerlingen kwamen in actie om hulpgoederen en geld in te zamelen. Afgelopen vrijdag is er een grote vrachtwagen van hulporganisatie GAiN met hulpgoederen richting Griekenland vertrokken.
Leerlingen van het Greijdanus in Zwolle hebben meegeholpen bij de actie en zijn eigen initiatieven gestart. Zo is er een collecte op school gehouden en stond de kringloopwinkel Twice in a Lifetime uit Hattem een zaterdag in het teken van deze actie. Docenten droegen bij door spullen te brengen en financieel te ondersteunen. Tijdens de ouderavonden zijn ook ouders van leerlingen bij de actie betrokken, zij waren van te voren geïnformeerd en hebben tijdens de avonden veel spullen meegenomen. Zelfs na afloop van de actie kwamen er nog goederen binnen.
Jan Thies Jansen, initiatiefnemer van de actie op school en zelf al een paar keer op Lesbos geweest, vertelt: ‘Momenteel verblijven er ongeveer 7000 mensen in het vluchtelingenkamp Moria, terwijl er maar plek is voor 2000 vluchtelingen. Er is voldoende eten beschikbaar, maar er is vooral een gebrek aan slaapplekken en spullen’. Op het Greijdanus is naast de hulpgoederen 1240 euro opgehaald, waarmee vooral kinderkleding is gekocht. Samen met materialen en giften uit onder andere Zwolle, Hardenberg en omgeving is er in totaal meer dan 30 kuub aan hulpgoederen ingezameld. De vrachtwagen van GAiN hoopt dit weekend aan te komen om de spullen uit te delen op Lesbos.

Artikel delen: