Politieacties treffen ook Zwolle

De landelijke politieacties voor een betere CAO zullen ook in Zwolle plaatsvinden. Het meldnummer wordt dinsdag  tijdelijk niet bemand.

De vakbond ACP heeft haar leden van Politie IJsselland opgeroepen om op dinsdagochtend 15 januari, tussen 09.00 uur en 13.00 uur, het centrale meldnummer 0900-8844 uit te schakelen. Het alarmnummer 112 kan bij noodgevallen wel gewoon gebeld worden.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. 1700,- is bassis loon
  iedereen moet onderaan beginnen 1700,- netto
  ik heb het niet werk 24 jaar
  ik 1280,- netto 36 uur per week 5 ploegen
  >:(

 2. Vind het ook nog wel meevallen. Veel toeslagen er bovenop soms.
  En “een politieman” zijn de rookies, volgens mij ga je aardig snel hoger en is die 1700 (wat ook om me heen, best aardig wat is)-verdieners een kleine groep. Doe daar dan wat meer aan, volgens mij wou Ter Horst het ook van onderaf meer verhogen. Maar ik weet er te weinig van.

 3. Minister haalt uit naar politiebonden

  DEN HAAG – De agent op straat snijdt zichzelf in de vingers door achter de politiebonden aan te blijven lopen die actievoeren voor meer loon. Daarvoor waarschuwt minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken).

  Ze onderstreept dat zij de laagst betaalde agenten, ??die ontzettend zwaar werk doen, vaak worden uitgescholden en met de poten in de modder staan??, een ??goed bod?? heeft gedaan. Zij gaan er meer op vooruit dan de rest van de politie: in twee jaar bijna 9 procent.

  Ter Horst: ,,Zo??n bod is nergens geëvenaard. Maar als de bonden voet bij stuk houden en voor alle politiemensen evenveel geld erbij eisen, schiet de agent op straat er het meest bij in. Ik hoop dat deze mensen hun knopen tellen.????

  Ter Horst is verbaasd door de acties van de politieagenten. ,,Mijn bod lag nog niet op tafel of er volgde meteen actie. Zó vroeg!???? De minister vermoedt dan ook dat ??er meer zit achter de acties?? dan ontevredenheid over het loon. Wat, wil zij niet zeggen.

  Juist de politie moet terughoudend zijn met actievoeren, onderstreept de minister. ,, Zij bewaken immers de openbare orde en veiligheid.???? Ter Horst beseft dat het salaris van agenten geen vetpot is. ,,Maar het zijn vooral mensen met een mbo-opleiding en de helft verdient anderhalf keer modaal. Vergeleken met het onderwijs en de zorg is dat niet weinig.????
  AD.nl

 4. Tjonge, dat dat eens een keer gezegd mag worden door een minister:
  [uqote]
  Ter Horst beseft dat het salaris van agenten geen vetpot is. ,,Maar het zijn vooral mensen met een mbo-opleiding en de helft verdient anderhalf keer modaal. Vergeleken met het onderwijs en de zorg is dat niet weinig[/quote]

 5. Veul idd en dit citaat:

  Ze onderstreept dat zij de laagst betaalde agenten, ??die ontzettend zwaar werk doen, vaak worden uitgescholden en met de poten in de modder staan??, een ??goed bod?? heeft gedaan. Zij gaan er meer op vooruit dan de rest van de politie: in twee jaar bijna 9 procent.
  Ter Horst: ,,Zo??n bod is nergens geëvenaard.

  Dat is toch het belangrijkst; dat die er wat bij krijgen. Mu dunkt 9% in 2 jaar!

 6. 112 heeft het straks zo druk dat zij ook gaan staken,kunnen we weer massaal de politie gaan bellen…..tjemug dan moeten ze nog echt aant werk ook…

 7. ‘Ajax-FC Utrecht onzeker door nieuwe politiestaking’
  Stakingen bij de politie zorgen mogelijk opnieuw voor een afgelasting in de Eredivisie. De politiebonden zijn nog altijd ontevreden over het salarisvoorstel van minister Ter Horst en willen op woensdag 23 januari opnieuw actie voeren. Hierdoor kan de risicowedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht mogelijk niet doorgaan.

  De komende week wordt duidelijk of de politie inderdaad opnieuw gaat staken. Eerder zorgde een dergelijke staking er voor dat de wedstrijden Feyenoord-AZ en Ajax-PSV al afgelast werden. Beide duels worden begin februari ingehaald.
  FC Update.nl[/url]

  Daar zal Henk Kessler blij mee zijn… 😀 😀
  Ik vind alles best, zolang ze de Kampioenswedstrijd van FC Zwolle dit voorjaar maar niet gaan blokkeren. 😉

Reageer