CDA blijft Overijsselse belangen vertegenwoordigen in dossier Lelystad Airport

CDA blijft Overijsselse belangen vertegenwoordigen in dossier Lelystad Airport

Zwolle – De CDA-Statenfractie blijft de Overijsselse belangen in het dossier Lelystad Airport onverminderd vertegenwoordigen. In aanloop naar het spoeddebat in de Overijsselse Staten is er nauw contact geweest met de Tweede Kamerfractie. Ook de lijnen met de betrokken gemeenten zijn kort.

De fractie blijft bij haar standpunt dat het proces in het dossier Lelystad Airport niet zorgvuldig is geweest en dat zorgvuldigheid en veiligheid boven snelheid gaan. Eerst het luchtruim herindelen en dan pas vliegen is wat er moet gebeuren. De CDA-Statenfractie is teleurgesteld dat het kabinet niet kiest voor deze aanpak en dat de Tweede Kamer dit bij monde van de coalitie niet heeft afgedwongen.

Zowel de Statenfractie als de raadsfracties van de betrokken gemeenten vinden het van het grootste belang dat ook de zorgen en belangen van Oost Nederland nadrukkelijk worden meegewogen bij de uiteindelijke beslissingen. De CDA-Statenfractie zal zich hiervoor vanuit Overijssel tot het uiterste blijven inspannen.

Artikel delen:
Reacties 9
    1. Dag Klaas Jan, afgelopen woensdag hebben 7 gemeentelijke CDA-fracties (waaronder Zwolle) en de provinciale fractie een stevige brief naar Siebrand Buma gestuurd met ons standpunt. Eerst herinrichting luchtruim, daarna Lelystad pas open. Dat lees je ook in het CDA Zwolle verkiezingsprogramma. Jan Nabers, lijsttrekker CDA Zwolle

    2. Beste Jan, de stevige brief heeft weinig indruk gemaakt. Het proces gaat gewoon door? Wees gewoon eerlijk en geef zo snel mogelijk toe dat je voor de luchthaven bent. Het is ook erg goed te verdedigen en wees niet zo bang voor kritiek. Dan pas maak je een punt en zul je kiezers trekken. Het gelul voor de bühne gebeurt al te veel. Gr, Klaas Jan

  1. Als het kalf verdronken is….
    De staten van Overijssel hebben in eerste instantie liggen slapen: de provincie Gelderland mocht Overijssel in dit dossier op nationaal niveau vertegenwoordigen…. Grote schande!

    1. Kiezersbedrog, ons standpunt is sinds 2014 ongewijzigd. Zullen een keer in gesprek gaan? Fijne kerstdagen, Jan Nabers, lijsttrekker CDA Zwolle

  2. Vooral het “nauwe contact tussen de staten fractie en de tweede kamer fractie” en “lijnen zijn kort”, daar moet wel om lachen. Boer Martens uit Dalfsen doet helemaal niets voor de burger uit Overijssel. Hoeft ook niet, want het gaat maar oom een paar vliegtuigen per dag. Maak er dan niet zo’n soesa van en geef dan geen persbericht uit.

Reageer