Leren met je telefoon bij de hand - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Leren met je telefoon bij de hand

Zwolle – Een gemiddelde student zit meer dan 3 uur per dag op zijn telefoon. Het is geen uitzondering dat er ook tijdens de lessen regelmatig gebruik van wordt gemaakt. Dit vaak tot groot ongenoegen van de docent. Om in te spelen op deze behoeften en de opkomst van de technologie in het werkveld heeft Landstede Sport & Bewegen in samenwerking met opleidingscentrum Start2Move een eigen “app’ ontwikkeld.

Sport, Bewegen en Gezondheid is een nieuw uitstroomprofiel binnen de opleiding Sport & Bewegen dat studenten aan het einde van het tweede jaar van hun opleiding kunnen kiezen. Dit profiel gaat over leefstijl (beweeg- en voedingsprogramma’s) van verschillende doelgroepen. Door de komst van de app en vernieuwde online leeromgeving kan het onderwijs sneller innoveren en met z’n tijd meegaan en sluit de opleiding beter aan bij de belevingswereld van de student van de toekomst.

De studenten kunnen via webinars online lessen volgen en op hun telefoon een groot aantal vragen oefenen en zelfs een toets maken. Daarnaast hebben ze toegang tot een groot aantal video’s en kan er in de online community worden overlegd met medestudenten en is er de mogelijkheid vragen te stellen aan de docent. De studenten kunnen trainings- en voedingsschema’s samenstellen met de app en dagelijks de vorderingen bewaken voor zichzelf of de klant. Het is bovendien mogelijkheid om iemand op afstand online te coachen en behaalde resultaten te koppelen aan de app. Tijdens en buiten de les wordt er regelmatig gewerkt met hartslagmeting. Deze kan worden gesynchroniseerd met de app, zodat je precies kunt zien hoe zwaar en goed je hebt getraind. Door de implementatie van deze nieuwe technieken is de student straks optimaal voorbereid om aan de slag te gaan in het werkveld en onder meer mensen met overgewicht te begeleiden.

Door de samenwerking tussen Landstede Sport & Bewegen en Start2Move ontstaat een wisselwerking waarbij beide partijen elkaar aanvullen en samen ‘een leven lang leren’ vormgeven. Jelmer Siemons, eigenaar van Start2Move: “Wij hebben als particulier opleidingscentrum als doel om onze studenten te helpen met het opbouwen van een professionele carrière in de sport, fitness en health branche. Innovatie en “leven lang leren” is hierbij uitermate belangrijk om in te blijven spelen op de snel veranderende markt. Samen met Landstede Sport, Bewegen en Gezondheid geven wij hier verder vorm aan en kunnen we bovendien gebruik maken van elkaar netwerk en expertise”.

Studenten Roy en Julian, derdejaars Sport, Bewegen en Gezondheid vinden het werken met de app “overzichtelijk en gemakkelijk.” De studenten konden bij de introductie aan de hand van oefeningen “zelf met de app stoeien. Door de app kun je altijd met je studie bezig zijn, wanneer je maar wilt; de mobiel heb je immers altijd bij de hand!”

Artikel delen:

Reageer