‘De Strijd om de IJssel gaat beginnen’

‘De Strijd om de IJssel gaat beginnen’

Zwolle – De WRZV zaalvoetbalvereniging organiseert op donderdag 28 en vrijdag 29 december de strijd om de IJssel in de WRZV hallen te Zwolle.

De IJssel cup kent een grote traditie en na een succesvolle start vorig jaar staat het toernooi ook dit jaar weer als eindejaarstoetje op de agenda in de WRZV hallen. Vorige editie werd gewonnen door Dieze West uit Zwolle, die in een spannende finale KHC uit Kampen wist te verslaan. De kleine finale werd gewonnen door de WRZV na winst op VSCO’61.

Het toernooi is bestemd voor veldvoetbalverenigingen, die gelegen zijn rondom de IJssel. Deze editie is qua aantal deelnemers groter als vorig jaar en kan rekenen op een nog sterk deelnemersveld. Wij heten dan ook de nieuwkomers DOS Kampen, SEH, vv Heerde, s.v. ’t Harde, DSV’61, en de oud profs van PEC Zwolle van harte welkom.

“Deze editie verwacht ik met dit sterke deelnemersveld een hoge amusementswaarde voor het publiek. Ook oud- PEC Zwolle is erbij en dat is zeker leuk voor het publiek. Met spelers als Wiljan Pluim, Arne Slot, Tom IJzerman, Henk van Steeg, Adi Draganovic, Dennis v.d. Wal, Jakko Slot, Lodewijk de Vries en Mike Willems kunnen ze zomaar eens hoge ogen gaan gooien. Ook van WVF, KHC, DOSK en de teams uit de Veluwe verwacht ik veel, omdat die veel zaalvoetballers herbergen en wellicht dat ook VSW of Wijthmen ons kunnen verrassen. Ik zie er in ieder geval naar uit. Lekker voetballen in de WRZV tussen kerst, oud en nieuw”, aldus WRZV voorzitter Freddy Eikelboom.

De poule wedstrijden staan geprogrammeerd op donderdag 28 december. Op vrijdag 29 december gaan we verder met de laatste poulewedstrijden en vervolgens de kwartfinales. Er hebben zich 16 verenigingen ingeschreven voor deelname aan de IJsselcup. Uiteraard zijn net als vorig jaar ook weer vv Dieze West (titelverdediger), vv WVF, VSW Windesheim, vv Wijthmen, KHC Kampen, ’s-Heerenbroek, Hatto Heim, vv Hattem en VSCO’61 weer van de partij.

De poule-indeling is op voorhand al spectaculair te noemen met echte derby’s tussen buren vv Hattem – s.v. Hatto Heim, SEH Heerde –  vv Heerde, VSW – vv Wijthmen, Dieze West – (oud) PEC Zwolleleuke en natuurlijk de derby tussen de 2e klassers DOS Kampen uit Kampen en vv WVF1.

De indeling is als volgt:

Poule 1: DSV’61, VSCO’61, s.v. t ’Harde, vv Hattem, s.v. Hatto Heim en WRZV Zwolle

Poule 2: vv Heerde, SEH Heerde, vv WVF, DOS Kampen en s’ Heerenbroek

Poule 3: Oud- PEC Zwolle, vv Dieze West, vv Wijthmen, VSW Windesheim en KHC Kampen

De nummer 1 & 2 uit de poule kwalificeren zich net als de twee beste nummers 3 voor de kwartfinales die net als de laatste poulewedstrijden gespeeld worden op vrijdag 29 december.

Voor de nummers 1 tot en met 3 zijn er geldprijzen. De winnaar van het toernooi ontvangt de wisselbeker en ligt er een cheque klaar van €1000, -. De prijzen worden overhandigd door Wethouder van Sport René de Zwolle, gemeenteraadslid Thom van Campen en medeoprichter van de Zwolse Courant Beker (voorloper Jo van Marle toernooi) Freek Schutten.

Zowel op donderdag 28 als vrijdag 29 december is er een gezellige afsluiting van de voetbalavond met live muziek. De Zwolse zangers Wesley Wolters en Jordy van Vilsteren gaan de s ’avonds ervoor zorgen dat het voetbaljaar op een geweldige wijze zal worden afgesloten.

Iedereen is van harte welkom om de wedstrijden te bezoeken. De wedstrijden starten vanaf 18.30 uur en de toegangsprijs per speelavond is €2, – per persoon. Jeugd tot en met 15 jaar kan gratis naar binnen.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer