Leerlingen CCC halen hoog bedrag op voor Compassion - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Leerlingen CCC halen hoog bedrag op voor Compassion

Zwolle – Vrijdag 22 december stond voor de CCC-leerlingen uit klas 2 in het teken van het inzetten voor het goede doel. Zij deden dit op een speciale manier; door het organiseren van een echte Duitse Weihnachtsmarkt. De markt was een groot succes, waarbij er een hoog bedrag werd opgehaald voor ontwikkelingsorganisatie Compassion.

De afgelopen weken zijn de leerlingen bij het vak Duits druk bezig geweest met het organiseren van de Weihnachtsmarkt. Alles werd uit de kast getrokken om er een typische Duitse kerstmarkt van te maken. Bezoekers konden deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals blikken gooien en een kerstquiz. Er waren lekkere versnaperingen en er kon kerstversiering gekocht worden die door de leerlingen was gemaakt.

De opbrengst kwam geheel ten goede aan Compassion. Compassion is een internationale christelijke organisatie die zich bezighoudt met ontwikkelingssamenwerking door het financieel laten adopteren van kinderen en studenten in ontwikkelingslanden. Via het kindprogramma van Compassion krijgen kinderen in armoede de kans om naar school te gaan en zich te ontwikkelen. Zo kunnen zij daadwerkelijk uit de armoede komen. De kerstmarkt voor dit goede doel was een groot succes. Er werd ruim € 1000,- opgehaald!

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer