Zwols acroduo haalt WK limiet - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Zwols acroduo haalt WK limiet

Zwolle – Emma Heitbrink (14 jaar) uit Westenholte en Sanne van Dalfsen (11 jaar) uit Genemuiden vormen met acrogym een damespaar in de A jeugd. Door het behalen van de lage en de hoge WK limiet zijn ze een van de twee damesparen A jeugd die Nederland mogen vertegenwoordigen op het WK Acrogym in Antwerpen van 4 t/m 10 april 2018.

Emma en Sanne trainen allebei al een paar jaar bij Sportacrobatiek Zwolle. Emma heeft in andere niveau’s al 3 keer meegedaan met het NK en ze heeft meegedaan met verschillende (internationale) wedstrijden. Sanne heeft 2 keer meegedaan met het NK. Vorig jaar is ze Nederlands Kampioen damespaar A jeugd is geworden. Afgelopen oktober heeft ze meegedaan met het EK in Polen. Sinds 8 weken vormen ze samen een nieuw damespaar in de A jeugd.

Op 3 december 2017 was de eerste WK kwalificatie wedstrijd in Naaldwijk. Tijdens deze wedstrijd hebben ze een balans oefening (score 26,150) laten zien en een tempo oefening (score 25,400). Deze beide scores worden bij elkaar opgeteld. In Naaldwijk was deze totaalscore goed voor het lage WK limiet. Om deel te mogen nemen aan het WK moet er ook nog een hoge limiet gehaald worden. Op zaterdag 16 december 2017 werd de 2e WK kwalificatie wedstrijd georganiseerd door Sportacrobatiek Zwolle in de Stilohal in Zwolle. Hier hebben ze weer hun balans oefening (score 26,050) en tempo oefening (score 25,850) laten zien. Nu was het eindresultaat goed voor de hoge WK limiet. Hiermee waren ze zeker van deelname aan het WK. Via de facebookpagina Acroduo Emma Sanne zijn alle activiteiten te volgen.

Artikel delen: