Meisje zonder aanleiding in buik geschopt

Een 18-jarige inwoonster van Zwolle werd op donderdagavond 10 januari op de Uiterwaard door een nog onbekende jongen zonder aanleiding in haar buik geschopt. Het meisje had haar fiets bij het winkelcentrum neergezet toen de onbekende jongen op haar af kwam lopen.

Zonder aanleiding schold hij het meisje uit en gaf haar een harde schop in haar buik. Ze moest zich vanwege de aanhoudende pijn onder behandeling van de huisarts stellen. De onbekende jongen is ca. 18 jaar oud, heeft een licht getinte huidskleur en droeg een donkere jas tot op de knieën met bontkraag en een pet. Hij was in gezelschap van 5 a 6 leeftijdsgenoten waaronder twee meisjes. De politie roept getuigen op zich te melden op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Bel M op 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Het zal wel geen Hollandse jongen zijn,als jullie snappen wat ik bedoel.
  De problemen van holtenbroek zijn verplaats.
  Jammer ,stel je voor dat zo”n meisje zwanger zal wezen.
  De dader moeten goed afstraffen.

 2. 3 keer zinloos geweld, 1 keer in assendorp, 1 keer zuid en 1 keer in stadshagen. Het betreft 3 keer een plaats en tijdstip waardoor er veel mensen in de buurt moeten zijn geweest(tunnel, stoplicht, winkelcentrum) , en drie keer waren dader en slachtoffer tieners. Afkomst van de daders is autochtoon en allochtoon. Dit allemaal binnen 10 dagen. Ik vind dit nogal iets waar je je zorgen over moet maken. Zijn dit nog incidenten?

 3. Persoonlijk denk ik dat het wel te relativeren is ja.
  Begrijp me niet verkeerd: ik keur het absoluut niet goed! Maar wellicht moeten we niet vergeten dat we hier in Zwolle met velen zijn! Dan blijkt dus dat we het hier over rotte appels hebben.

  Waar ik voor zou willen pleiten is, dat we elkaar aanspreken op gedrag. Ja, het is een beetje “samen maken we de stad”, maar zo werkt het wel! Kijk maar eens bij een verkeerslicht voor voetgangers: iedereen (jong en oud) staat braaf te wachten totdat er één het lef heeft om door rood te lopen. Dan ineens staat Plantje nog alleen te wachten totdat het groen wordt 🙁
  En andere kleine dingen… Mensen die rotzooi als snoeppapiertjes op straat weg gooien. Die moet je toch gewoon achterna kunnen lopen en kunnen zeggen:”Hier, dit heeft u laten vallen; straks mist u het nog!” Ik denk dat op die manier ook dit soort incidenten voorkomen kunnen gaan worden. Maar zover is het nog lang niet!

 4. Nou, in de eerste plaats weten we natuurlijk VEEL meer over wat er overal gebeurt. Door bijvoorbeeld internet en journaals op tv gaat geen enkel “incident” meer aan ons voorbij!

 5. Tja zeg het maar incidenten, trent, lagere toleratie grens (jeugd van tegenwoordig), ook brutaler (Balky ging gister ook erg tekeer, met een paar korfbalwoordjes ertussen, op het “tuig van jaarwisseling), lagere normen en waarden grens, vergrote aangiftebereidheid (goeie Larry) of is er helemaal geen grote toename van geweld? Agenten, als jullie toch staken zoek dat ff uit dan voor Zwolle???

Reageer