Gemeente Elburg en Regio Zwolle United gaan samenwerken

Zwolle – De gemeente Elburg en stichting Regio Zwolle United zijn een overeenkomst aangegaan om de kracht van sport in te zetten voor sociaal-economische en sportieve ontwikkeling van de Regio Zwolle. De ondertekening vond plaats voorafgaand aan het bekerduel tussen PEC Zwolle en N.E.C. Nijmegen (2-0).

Stichting Regio Zwolle United (met ANBI-status) is onlosmakelijk verbonden met PEC Zwolle en zet namens circa 70 partners de kracht van sport in als katalysator voor sociaal-economische en sportieve initiatieven. Met als doel een krachtige en ondernemende Regio Zwolle, waarin iedereen een steentje bijdraagt om de leefbaarheid en het collectieve welzijn te versterken. In navolging van diverse andere gemeenten, onderwijsinstellingen en bedrijven sluit de gemeente Elburg zich aan bij Regio Zwolle United.

Gemeente Elburg is actief in het samenwerkingsverband Regio Zwolle. Als één van de sterkst groeiende economische regio’s vormt Regio Zwolle de verbindende schakel tussen West-, Oost- en Noord-Nederland. Bestaande uit twintig gemeenten verdeeld over vier provincies, vormt het een dynamische samenwerking die grensoverschrijdende oplossingen biedt met oog voor mens en welzijn. De Regio Zwolle kent een uitstekende infrastructuur voor groei met o.a. excellent onderwijs, een nuchtere handelsmentaliteit, diversiteit op de arbeidsmarkt en vruchtbare voedingsbodem voor toegepaste innovatie.

Om de samenwerking met de Regio Zwolle een extra duwtje in de rug te geven hebben de gemeente Elburg en Regio Zwolle United de handen ineenslagen. Henk Wessel (wethouder gemeente Elburg) kijkt uit naar de samenwerking: ,,Wij zijn blij met de samenwerking met Regio Zwolle United. Sport is een prachtig middel om elkaar te ontmoeten, samenwerking te stimuleren en waardevolle initiatieven in de etalage te zetten. De samenwerking met Regio Zwolle United zetten we in voor een goede aansluiting op verschillende thema’s in de Regio Zwolle. De stichting biedt een aantal concrete middelen die eraan bijdragen om onze ambities te verwezenlijken in de regio.’’

Ook Arjan Jansen (directeur Regio Zwolle United) is blij met de overeenkomst. ,,Het is mooi om te zien dat de gemeente Elburg zich actief inzet voor de Regio Zwolle. De gemeente Elburg is de derde gemeente uit Gelderland en de elfde gemeente die zich bindt aan Regio Zwolle United. Daarbij zijn wij goed op koers om sport als bindmiddel en uithangbord in te zetten voor zoveel mogelijk gemeenten in de Regio Zwolle.” Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.