Eureka begint 2018 met een upgrade

Eureka begint 2018 met een upgrade

Zwolle – De eigenzinnige sociaal-culturele vereniging Eureka aan het Assendorperplein in Zwolle wil 2018 beginnen met een upgrade. Eureka wil zich graag meer richten op dagactiviteiten en naast het eetcafé en kroeg ook ’s middags open gaan als koffiehuis. Een plek waar gezellig een kopje koffie met wat lekkers genuttigd kan worden, maar waar bijvoorbeeld ook in alle rust gewerkt of gestudeerd kan worden. Daarnaast hoopt Eureka een samenwerking aan te gaan met mensen die leuke workshops willen organiseren en wil Eureka een aantal kinderactiviteiten gaan organiseren.

Naast deze verandering wat betreft de openingstijden en activiteiten zal ook het interieur aangepast worden. Bestuurslid Monica van Randen laat weten wat de verbouwplannen zijn: “We willen onder andere een mooie lange bank in het eetcafé bouwen van gerecycled hout. Langs onze grote ramen willen we gordijnen ophangen, ook met het oog op geluidsoverlast voor onze buren, en mooie nieuwe lampen ophangen.” Monica laat weten dat het naast de verbouwing ook tijd is geworden voor een grote schoonmaak.

Het ziet er dus naar uit dat Eureka 2018 met een frisse start begint. Om de verbouwing te bekostigen heeft Eureka een crowdfunding actie op touw gezet. “Eureka heeft aardig gedraaid in 2017, maar voor een uitvoering van alle plannen is het niet genoeg,” laat Monica weten. “We willen de kosten voor de verbouwing zo laag mogelijk houden, het meeste kopen we tweedehands of maken we zelf. De nieuwe bank wordt bijvoorbeeld door een aantal vrijwilligers gemaakt van oude vloerdelen uit de Enkschool, maar sommige dingen kosten meer geld. Zo willen we graag een goed koffiezetapparaat aanschaffen, eentje die ook cappuccino’s etc. kan maken, en wellicht kunnen we met genoeg geld ook een nieuw servies aanschaffen.”

Eureka vraagt alle mensen die de vereniging een warm hart toedragen om een kleine bijdrage te doen in de vorm van een donatie of vrijwilligerswerk. Eureka zamelt geld in via het platform doneeractie.nl. De pagina voor de inzamelactie kunt u vinden door te klikken op deze link. Mensen die vrijwilligerswerk willen doen of een leuke activiteit willen organiseren kunnen contact opnemen met Lotje, de vrijwilligerscoördinator van de vereniging, via vrijwilligers@eureka-zwolle.nl. De verbouwing gaat 1 januari van start en zal zo’n twee weken in beslag nemen. Op 20 januari zal het vernieuwde Eureka gepresenteerd worden op de Nieuwjaarsborrel van de vereniging.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. vrijwilligers met een vaste baan ipv van die uitkeringstrekkers die onder het mom van vrijwilliger niet van plan zijn zich op de reguliere arbeidsmarkt te laten scouten.


  ⚠️ Meld

 2. De meeste van onze vrijwilligers hebben gewoon een baan en daarnaast vrijwilligerswerk doen geeft je geen vrijstelling van je sollicitatieplicht, dus ik zie het verband niet 😉


  ⚠️ Meld

 3. Ben der ook geweest maar het enigste wat ik zag waren uit de ruif etende klaplopers die geen baan hadden.
  Maar hun heil zochten in een beugel Grolsch en pretsigaret dat was mijn indruk.
  Kan het mis hebben natuurlijk.


  ⚠️ Meld

 4. je geeft hetzelf al aan. de meesten wel een baan. laat me raden. de meeste vrijwilligers met een baan die runnen de show, het surplus wat leeft van een uitkering hangt maar wat rond en doet klusjes. wellicht en passant een avondje achter de tap.


  ⚠️ Meld

 5. Toni, je hebt weer een gaatje gevonden om hier je onzin te spuien. De samenleving sponsort jou ook al jaren met je uitkering, vermoedelijk ben je ook te beroerd voor vrijwilligerswerk. Maar wel zonder enige kennis van zaken blaten hier op WLZ. Sukkel.


  ⚠️ Meld

 6. Prima kerstgedachte hier….leef en laat leven en kijk voor de afwisseling eens naar jezelf vanuit het perspectief van een ander. Je zou best eens verbaasd kunnen zijn……..


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.