‘Schelmenschuim en kroeggekuier’

Op 31 januari 2008 – Nationale Gedichtendag – verschijnt in Zwolle de kroegendichtbundel ‘Schelmenschuim en kroeggekuier’ van dichter/schrijver Bert Overbeek. Deze unieke bundel bevat de eerste kroeggedichtenroute van Nederland. 

Geen enkele stad kent de mogelijkheid om aan de hand van gedichten een kroegentocht te maken, Zwolle wel. Dit is verrassend, omdat Zwolle de reputatie heeft een rustige stad te zijn. De bundel laat zien dat de stad bruist. Om dat te onderstrepen neemt  burgemeester H.J. Meijer het eerste exemplaar in ontvangst.  Dit gebeurt om 16.00 uur in dichtcafé  De Hetebrij aan de Nieuwe Markt in het centrum van Zwolle.

Ook worden exemplaren uitgereikt aan twee bekende Zwollenaren, die in de gedichten worden beschreven. Het betreft journalist Igor Cornelissen en Arlette Swartjes. Arlette is bekend als zangeres van het levenslied. Bovendien is ze wereldkampioen snertkoken. Arlette zal tijdens de presentatie enkele passende smartlappen ten gehore brengen.  

Schelmenschuim en kroeggekuier’ wordt, in samenwerking met RBT Vechtdal-IJsseldelta, door Uitgeverij Dilemma op de markt gebracht. De 100 pagina’s tellende bundel  is rijk geïllustreerd met foto’s van de Zwolse horecalocaties en voorzien van een stadsplattegrond met ingetekende wandelroute.

De luxe uitgevoerde, gebonden bundel bevat 22 gedichten waarin de dichter – willekeurig door hem bezochte – Zwolse binnenstadcafés bezingt. De bundel heeft een verkoopprijs van € 7,95 en is vanaf 31 januari verkrijgbaar bij VVV Zwolle, Grote Kerkplein 15, ingang Sassenstraat, via Uitgeverij Dilemma en bij de erkende boekhandel.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer