Schaatser Lotte van Beek niet gekwalificeerd op 1000 meter voor Olympische Spelen

Schaatser Lotte van Beek niet gekwalificeerd op 1000 meter voor Olympische Spelen

Zwolle – Tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) op dinsdag 26 december is het de Zwolse schaatser Lotte van Beek op de 1000 meter niet gelukt om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Met een tijd van 1.16,51 kwam ze in Thialf niet verder dan een vijfde plaats.

Vooraf werd Van Beek gezien als een van de favorieten op de 1000 meter. Toch was ze in haar rit tegen Jutta Leerdam ruim een seconde langzamer dan winnares Jorien ter Mors. Ter Mors heeft zich met de winst verzekerd van een ticket voor de Olympische Spelen. Marrit Leenstra, die tweede werd, plaatste zich ook. Ireen Wüst, die naar de derde plaats reed, lijkt hiermee mogelijk het derde ticket in de wacht te slepen.

Lotte van Beek heeft nog steeds kans om zich te verzekeren voor een plekje in het Olympisch team. Ze komt op donderdag in actie op de 500 meter en op vrijdag op de 1500 meter.

Van Beek is niet de enige Zwolse schaatser die op het OKT in actie komt. Ook de gebroeders Ronald en Michel Mulder zullen aan de start verschijnen: op de 500 (woensdag) en 1000 meter (vrijdag) voor mannen.

Het OKT zijn de selectiewedstrijden voor de Olympische Winterspelen. Na 30 december is het duidelijk welke schaatsers Nederland zullen vertegenwoordigen bij het langebaanschaatsen tijdens de Olympische Winterspelen 2018. Deze worden van 9 tot en met 25 februari gehouden in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang.

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.