Leerlingen TAK-Zuid zien eigen film in premiere gaan

 Het was een komen en gaan met de limousine voor de Proosdij op donderdagavond 10 januari. Alle leerlingen van locatie Zuid van het Thomas a Kempis College kropen voor een avond in de huid van een echte acteur of actrice. In gala-kleding of in nette kleding liepen ze, toegejuicht door familie en belangstellenden, over de rode loper naar binnen.
In november hebben de leerlingen in één week, onder leiding van een echte regisseur en cameraploeg, gewerkt aan een film met de titel: “Doe normaal”.

In deze film komen verschillende maatschappelijke thema’s aan de orde als discriminatie, drugs, pesten, vandalisme en gezond eten. Op 10 januari vond de premiere voor leerlingen, ouders, kennissen en sponsors plaats in een overvolle Proosdij. Na een openingstoespraak van teamvoorzitter Esther Leeftink werd de film van drie kwartier vertoond. Tijdens de pauze waren er presentaties en trok de jury zich terug voor de nominaties van de oscaruitreiking.

Het waren Dillen Meijboom en Tessa Looijen die de oscar ontvingen voor beste mannelijke en vrouwelijke hoofdrol. Mw. Schaap kreeg deze prijs als best acterende docent. De oscar voor de beste presentatie kwam ten deel aan de leerlingen uit groep z2a en z2b. Zij gaan samen naar een wedstrijd van FC Zwolle of een dag op de mannege van de Haerst. Na afloop van de uitreikingen kregen de leerlingen een spetterend feest in de Proosdij met DJ Cas aan de draaitafel.

Artikel delen:

Reageer