FC Zwolle start grotendeels fit tegen RBC

Drie spelers zullen vanavond niet meespelen wegens blessures. Ivar van Harskamp, Erik Rotman en Jordy Zuidam bekijken de wedstrijd tegen RBC Roosendaal vanaf de tribune. De rentree van Jordy Zuidam laat nog op zich wachten, de middenvelder is net als Erik Rotman nog nog niet wedstrijdfit. Van Harskamp kampt met een kwetsuur aan zijn buikspieren. De rest van de selectie van Jan Everse is fit teruggekeerd van Mallorca. Rob van der Sluijs is geschorst. De nieuwste aanwinst  Leonardo is nog niet speelgerechtigd.

Voorafgaand aan de wedstrijd FC Zwolle – RBC Roosendaal zal er een minuut stilte gehouden worden. Dit is in verband met het overlijden van Lid van Verdienste van FC Zwolle Harry Kornelis en het overlijden van de heer Karel Jansen sr., bondsridder van de KNVB.

FC Zwolle kende een uitstekende eerste helft van de competitie. De ploeg bezet een fraaie tweede plaats met maar twee punten achterstand op de koploper RKC Waalwijk. De ploeg van trainer Jan Everse werkte ter voorbereiding op de tweede helft van het seizoen een trainingskamp af in Magaluf. “Het werkt simpel. Als je tegen RBC geen goed resultaat haalt, is het niet veel waard geweest”, aldus de oefenmeester van Zwolle.

In het voorgaande seizoen won RBC in Zwolle met duidelijke cijfers: 0-3. Dit seizoen won RBC ook de thuiswedstrijd van FC Zwolle met 2-1.

Afgelopen week heeft FC Zwolle bedroefd kennis genomen van het overlijden van Lid van Verdienste Harry Kornelis. Harry werd in 1938-1939 lid van de club en heeft vanaf 1955-1956 in het betaalde voetbal gespeeld. In het seizoen daarvoor werd PEC, met Harry als speler, kampioen van de amateurs. Tot 1959 heeft hij bij PEC gespeeld en in de periode van 1967 tot 1970 was Harry leider de A-jeugd. Bovendien is hij meerdere jaren hoofdkassier geweest, dit deed hij met veel plezier en inzet. FC Zwolle zal Harry blijven herinneren als speler van PEC Zwolle en als zeer betrokken vrijwilliger van de club. We wensen alle nabestaanden veel sterkte toe bij het dragen van dit verlies.

Dit weekend zal voorafgaand aan alle Eredivisie- en Jupiler League wedstrijden een minuut stilte in acht genomen worden ter nagedachtenis aan de heer Karel Jansen sr., bondsridder van de KNVB. De heer Jansen overleed afgelopen dinsdag. Naast bondsridder was hij ook oprichter van de VVCS, de Vereniging van Contract Spelers.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer