De Strijd om de IJssel in volle gang

Zwolle – Donderdagavond waren de WRZV hallen de bakermat waarop de strijd om de IJssel werd gestreden door Zwolse en regionale teams. Het toernooi wordt voor de tweede maal in successie gehouden en heeft een sterk deelnemersveld met 17 teams. Ook oud- PEC Zwolle is van de partij en dat hebben vele toeschouwers kunnen aanschouwen. De wedstrijden van de oud- profs konden rekenen op veel publieke belangstelling op tribune.

Oud PEC Zwolle met o.a. Arne Slot, Wiljan Pluim, Henk van Steeg, Tom IJzerman, Mike Willems en Lokie de Vries in de ploeg lieten zien dat ze het voetballen nog zeker niet verleerd waren. Na een 5-0 zege op de titelverdediger van vorige editie Dieze West, wisten de groen-witten ook kanshebber en finalist van vorig jaar KHC Kampen knap te verslaan (2-1). De derde wedstrijd van de avond ging moeizamer en moesten de oud profs vol aan de bak tegen s’- Heerenbroek. Uiteindelijk trok PEC Zwolle in een spannend duel aan het langste eind (3-2). VSW Windesheim was de grote verrassing in deze poule en staat gedeeld eerste met PEC Zwolle. De leuk voetballende ploeg uit Windesheim wist ook al haar wedstrijden te winnen. KHC Kampen staat op de derde plaats met 6 uit 3 en ook vv Wijthmen maakt nog kans met 4 uit 3 op plaatsing voor de kwartfinales.

Spannend is het ook in poule 2 waar WVF aan de leiding gaat met 9 uit 3 punten. De ‘WRZV as’ met Ruben Meijer, Willem Bel en Jabir Mazouz weten elkaar blindelings te vinden en vermaken het publiek met aantrekkelijk zaalvoetbal. WVF is inmiddels zeker van de kwartfinales. De strijd om plaats 2 gaat tussen DOS Kampen, vv Heerde en SVI. Alle drie de teams wisten een wedstrijd te winnen en verloren een duel, maar zijn allemaal nog kansrijk voor plaatsing in de kwartfinales. Gastheer WRZV Zwolle laat zien dat ze niet voor niets bovenin meedraaien in de KNVB hoofdklasse. Het team bestaande uit o.a. Marcus Jan Schiere, Eugene Webb, Jaouad Akloud, Jeffrey Groeneveld en Kelvin Groothand wisten alle duels om te zetten in winst en gaan door naar de kwartfinales. Ook in deze poule blijft het spannend tot de laatste wedstrijd met Hatto Heim (7 uit 3), vv Hattem (7 uit 4) en s.v. ’t Harde (4 uit 3) voor de laatste plaatsen. Saillant detail is dat de buren Hatto Heim en vv Hattem vanavond tegen elkaar uitkomen en gaan uitmaken wie door mag naar de kwartfinales. Voor de kwartfinales plaatsen de nummers 1 en 2 uit de poule zich en de twee beste nummers drie. De wedstrijden starten om 18.30 uur en de kwartfinales beginnen rond de klok van 21.00 uur. De prijsuitreiking van de IJsselcup wordt gedaan door Wethouder van Sport René de Heer en VVD raadslid Thom van Campen. De derde helft wordt vrijdagavondvanavond verzorgd door Zwolse zanger Jordy van Vilsteren.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Wij feliciteren vv Berkum met het prolongeren van hun titel. Goed gedaan mannen. Toch weer mooi € 350,00 in de pocket. En zo betalen de selectiespelers zichzelf weer terug.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.