FC Zwolle en RBC in evenwicht

FC Zwolle heeft vrijdagavond gelijk gespeeld tegen RBC Roosendaal ( 1-1). De trotse nummer twee van de Jupiler League heeft het juiste wedstrijdrite na de winterstop nog niet geheel opgepakt. In de eerste 10 minuten leek het voortvarend te gaan, FC Zwolle had RBC geheel in de tang en even leek het er op dat de bezoekers in een uitverkocht huis, een mooi avondje FC Zwolle kregen voorgeschoteld. Maar geheel tegen de verhouding in nam RBC na 11 minuten een 0-1 voorsprong door een loei hard schot van Vlug. FC Zwolle was hierna even de weg kwijt, er kwam geen dreiging meer en er werd te gehaast gespeeld. Vlak voor rust werd het hout werk nog even geraakt waardoor RBC nog net goed weg kwam.

In de tweede helft was het Holla die Zwolle in de 58e minuut uit een mooie vrije trap op gelijke hoogte met de gasten bracht. Daar kwam geen verandering meer in, FC Zwolle bleef slordig in de afwerking en van echte dreiging was geen sprake.


De vrije trap van Holla was wonderschoon

Een terechte uitslag dus. Koploper RKC Waalwijk nam verder afstand van FC Zwolle door met 7-2 de nummer drie GA Eagles te verslaan. Zwolle bleef, ondanks het gelijkspel, op de tweede positie in de Eerste Divisie met nu 4 punten achterstand op RKC. Dinsdag moeten de Zwollenaren voor de beker naar Nijmegen tegen NEC.


FC Zwolle had Scheidsrechter Dick Jol niet altijd mee vrijdagavond..

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Dan maar wat opbeurends vanuit het verleden: alle 3 treffers van Vitesse van Ex-Fc Zwolle spelers. Invaller, ook ex-FCZ en te dikke v.Beukering scoort ook voor NEC.

    Trouwens (van een andere orde) Nistelrooy scoort waarschijnlijke de enige treffer (uit) voor Real.

Reageer