Carbidschieten in 2017 - Foto: Arjen van der Zee
Carbidschieten in 2017
Foto: Arjen van der Zee

Traditioneel carbidschieten in Zwolle

Zwolle – Zoals alle jaren werd door de gemeente Zwolle vaste plekken aangewezen waar met carbid geschoten mocht worden op oudjaarsdag. Tussen 13.00 en 18.00 uur werd daar weer dankbaar gebruik van gemaakt.

In onder andere Park de Hogenkamp werd door tientallen enthousiastelingen met melkbussen knallen veroorzaakt die soms de ruiten deden trillen. Naast de standaard melkbussen werden ook aan elkaar gelaste tanks uit de schuur gehaald. Sommigen zo groot dat ze door één man moeizaam te hanteren waren. Een enkeling was zo fanatiek aan het knutselen geslagen, dat hij kon vertellen dat zijn melkbus voorzien was van een elektrische ontsteking in de vorm van een bougie. Het was erg jammer dat het grootste deel van de middag in regen gedompeld werd, maar dat mocht niet voorkomen dat er veel passanten even bleven staan om te kijken naar het schouwspel.

Foto's 4
Traditioneel carbidschieten in Zwolle - Foto: Arjen van der Zee
Foto: Arjen van der Zee
Traditioneel carbidschieten in Zwolle - Foto: Arjen van der Zee
Foto: Arjen van der Zee
Traditioneel carbidschieten in Zwolle - Foto: Arjen van der Zee
Foto: Arjen van der Zee
Artikel delen:
Reacties 29
 1. welkom in ZWOLLE: bij de dolle boeren

  hier gaat dat zo . lekker zuipen .

  misschien idee om maar weer naar het westen te gaan
  vuurwerkshow van de gemeente
  en zelf paar pallets met kerstboompjes in de brand steken


  ⚠️ Meld

 2. Zou graag zien dat de Heren Carbid schieters die ongelooflijke rommel die is achtergelaten in park de Hogenkamp ook weer opruimen, zoals een kapotte partytent enz.. Waarom laten jullie die rommel gewoon achter..


  ⚠️ Meld

 3. Is traditie geworden. De anderen overlast bezorgen met tyfus herrie en daarna ook nog met hun tering zooi. Keihard straffen deze asoos.


  ⚠️ Meld

 4. Hoor toch eens. Godverdomme het geknal gaat in Stadshagen ‘gewoon’ verder. Ik gun ieder zijn verzetje maar we daarvoor toch regels afgesproken waar we ons aan moeten houden.


  ⚠️ Meld

 5. Oh, nouja, we ‘beschermen’ deze vuurwerk mensen min of meer nog heb ik de indruk. Met voorlichting enzo. Totaal kansloos natuurlijk. Ik denk wel eens, laat lekker waaien. Er zullen toch altijd guppies blijven die ’t heerlijk vinden zo illegaal en gek mogelijk te zijn. Bedenk onder andere het ‘gevalletje’ in biddinghuisen.

  Er gaat wel ongeveer 60 miljoen uit de knipjes van de burgers naar de middenstanders rond deze tijd. Je hoort mij niet zeuren over wat doden en wat gewonden met blijvend oogletsel.

  Uh, wel, heel erg sneu, dat wel natuurlijk.


  ⚠️ Meld

 6. Ik heb nog nooit een politieauto met zwaailicht in volle vaart naar een paar knapen die vuurwerk afsteken zien rijden. Gaat ook nooit gebeuren. Slaap lekker als je azijn op is. Doei!


  ⚠️ Meld

 7. Die harde knallen en verwoesting doen mij persoonlijk terug denken aan de Balkan oorlog in de jaren 90. Srebrenica en genocide. Snap niet dat we dit elkaar aandoen in Nederland.


  ⚠️ Meld

 8. Oh, zo Passant. Probeer eens paar leestekens en hoofdletters te plaatsen. Je tekst wordt dan een stuk duidelijker en makkelijker te lezen!


  ⚠️ Meld

 9. @Hans van Eijsden

  Toch niet in het gebied naast de dierenweide in Zuid waar ik mensen van heb horen over klagen m.b.t. overlast t.o.v. de dieren?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.