GroenLinks helpt in Zwolle mee met opruimen vuurwerkafval - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

GroenLinks helpt in Zwolle mee met opruimen vuurwerkafval

Zwolle – Vrijwilligers en raadsleden van GroenLinks hebben dinsdag in Zwolle geholpen met het opruimen van achtergebleven vuurwerk. Op veel plekken in Zwolle liggen er nog vuurwerkresten op straat. Op het meldpunt vuurwerkoverlast komen daarover klachten. Achtergebleven vuurwerkafval is net als vuurwerkoverlast en vuurwerkschade een grote ergernis bij velen.

Vuurwerkafval is gevaarlijk voor kinderen wanneer zij dit oppakken en opnieuw willen afsteken. Daarnaast is het ook schadelijk voor het milieu. Naast papier en plastic bevat vuurwerk veel zware metalen. Als die te lang op straat blijven liggen komen die stoffen in de bodem of in het grondwater terecht. Door vuurwerkresten tijdig op te ruimen kan dus schade beperkt worden.

GroenLinks opent jaarlijks haar meldpunt vuurwerkoverlast.nl om daarmee klachten over het afsteken van vuurwerk te inventariseren. Via dit meldpunt kwamen er ruim 750 meldingen uit Zwolle binnen, vooral uit de wijken Stadshagen en Ittersum. De overgrote meerderheid van de meldingen gaat over harde knallen (574) en overlast voor (huis)dieren (137).

GroenLinks zet zich in voor een vrolijke en feestelijke jaarwisseling, zonder overlast en slachtoffers. Het liefst zou GroenLinks zien dat vuurwerk alleen door professionals wordt afgestoken. Dat zou niet alleen veel overlast en vuurwerkslachtoffers schelen, maar ook vervuiling van bodem en grondwater kunnen voorkomen.

Foto's 2
GroenLinks helpt in Zwolle mee met opruimen vuurwerkafval - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen:
Reacties 34
 1. Ik zie ook vaders van puistenkoppen 4x per dag langs hun eigen afgestoken shit lopen maar oppakken is er niet bij. Dat mag je toch gerust een aso noemen of ga ik dan te ver?


  ⚠️ Meld

 2. Toch knap dat ze met zo weinig mensen Zwolle van de vuurwerkresten hebben verlost. Schijnt wel, dat ze nog een plekje in mijn buurt hebben overgeslagen.


  ⚠️ Meld

 3. Jaja, stelletje zeurpieten, rommel maken mag met een hoop herrie gepaard gaan, maar andermans troep opruimen moet in stilte blijkbaar.

  Toffe actie van GroenLinks. Dat scheelt weer een paar duur betaalde Rova-uren.


  ⚠️ Meld

 4. Zouden er ook kunstenaars bij zitten die de bezem ter hand hebben gepakt.
  Of pakken die alleen op nieuwjaarsdag de korte kwast?


  ⚠️ Meld

 5. @Riet_Pluim

  Welke achterliggende gedachte zit hierachter? Bewust kiezen voor een schoon milieu of de partijkas spekken voor eigen gewin via meer stemmers, waarbij de lonen binnen Groen Links omhoog gaan?


  ⚠️ Meld

 6. Denk je dat ik kan gedachten lezen, Steven Bruins?
  En ga je voortaan hetzelfde zeggen van iedereen die iets doet voor een ander?

  Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten. Wat krijg jij betaald om GroenLinks zwart te maken?


  ⚠️ Meld

 7. @Riet_Pluim

  Ik zie het al. Een naïeve “groene volgeling” dat zich laat indoctrineren door zogenaamde “groene idealen” van een “fleurig gekleurde idealistische” partij. Maar als het er in werkelijkheid op aankomt en de doelen worden bereikt binnen die partij, dan zijn de groene kleuren vervaagt naar een kleur van grauw grijs. Vooral wanneer het om de centjes gaat m.b.t. tot de eigen portemonnee binnen die partij en haar leden, want dan worden alle idealen overboord gegooid. Het lijkt de VVD wel, maar dan in een ander jasje.


  ⚠️ Meld

 8. RietP, door goede daden kan niemand in de hemel komen volgens de christelijke leer. Dus als christelijke organisaties goed werk doen, is het niet dáárom.


  ⚠️ Meld

 9. Zo te lezen jaagt mijn broertje iedereen tegen zich in zijn harnas met zijn onzinreacties. Een specialiteit van hem. Net zoals het ontkennen van feiten.


  ⚠️ Meld

 10. Dit valt idd onder de noemer aandachttrekkerij. Dit zijn de zelfde jongens en meisjes die het vuurwerk meldpunt hebben opgericht. Het is goed dat er opgeruimd wordt, maar eigenlijk horen wijkbewoners dit zelf te doen. Het is normaal dat dit ’s morgens op 1 januari gebeurt, maar ik weet dat dit niet overal gebeurt. Het verhoogt bij mij niet de sympathie voor de beweging, als die er al ergens was. Voor mij blijft de partij een samenvoegen van verschillende bewegingen, waaronder de CPN. De marxistisch en leninistische beginselen klinken nog altijd door in het huidige geluid van de partij, wordt nu alleen verhuld in een “groen” jasje.


  ⚠️ Meld

 11. Zwollee ben jij nu de autoriteit op het gebied van “de” christelijke leer? Dit is toch wat veel christenen geloven: doe goed en je komt in de hemel, doe kwaad en je komt in de hel.


  ⚠️ Meld

 12. Er zijn er natuurlijk ook die in predestinatie geloven. En er zijn er zelfs die denken: Jezus is toch gestorven voor mijn zonden, nu kan ik doen en laten wat ik wil.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.