Fietscrossers strijden voor Olympische tickets

Zaterdag vond in de Zwolse IJsselhallen het BMX EK Fietscross plaats. Honderden deelnemers uit diverse landen als Zweden, Spanje en Slowakije en natuurlijk Nederland draaiden rap hun benen rond op de speciaal aangelegde zandbaan.

Tijdens het EK kunnen de Nederlandse Elite rijders onder begeleiding van bondcoach Bas de Bever hun kandidatuur voor de Olympische spelen definitief veilig stellen door het tonen van vormbehoud. De Nationale selectie volgt sinds 2005 een fulltime wedstrijd- en trainingsprogramma om tijdens de Spelen van 2008 voor de gouden medailles te gaan.


Het Europese Kampioenschap Fietscross wordt verreden over meerdere ronden. Zowel op zaterdag als zondag vinden er finales plaats.
De Nederlandse selectie begon in topvorm aan het nieuwe seizoen. Op dit moment staan zij 2e in de landen ranking achter de Verenigde Staten. Grote kanshebber tijdens de EK ronden in Zwolle is Robert de Wilde, de nummer 3 uit de wereldranglijst. Tussen de verschillende ronden traden de Jolly Jumpers op. Een jong  ludiek gezelschap, dat via een trampoline op een andere wijze de ruimte in de hal vulde met hoge sprongen.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Uitslag Elite men:

  1. Maris Strombergs LAT
  2. Arturs Matisons LAT
  3. Moana Moo Caille FRA
  4. Michal Prokop CZE
  5. Sifiso Nhlapo RSA
  6. Martijn Scherpen NED
  7. Rob van den Wildenberg NED
  8. Arnoud Dubois BEL

Reageer