PvdA Zwolle vraagt aandacht voor verkeersveiligheid nieuwe afslag Sauna Swoll

PvdA Zwolle vraagt aandacht voor verkeersveiligheid nieuwe afslag Sauna Swoll

Zwolle – De Zwolse gemeenteraadsfractie van de Partij van de Arbeid vraagt aandacht voor de onveiligheid die Sauna Swoll en veel bezoekers ervaren rondom de nieuwe toegang tot het bedrijf aan de Heinoseweg.

PvdA-fractievoorzitter Jan Slijkhuis: “Het is verontrustend dat een splinternieuwe afslag door zo veel mensen als verkeersonveilig wordt ervaren. Daarom vragen wij het college van B&W om samen met de provincie deze zaak bij het Rijk aan te kaarten en na te gaan wat hieraan gedaan kan worden.” In verband met de reconstructie van de N35 bij Wijthmen waaraan op dit moment wordt gewerkt, is een nieuwe toegang tot Sauna Swoll aangelegd. Deze oplossing bestaat o.a. uit een oplopende afslag die een haakse bocht naar rechts maakt. Die bocht bevindt zich op een hoogte van plm. 8 meter en is niet voorzien van een vangrail of straatverlichting. Sauna Swoll en veel bezoekers vinden dit een gevaarlijke situatie: een petitie waarin om maatregelen wordt gevraagd (vangrail, straatverlichting) is al door ca. 1.200 mensen getekend.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Wat ik een gevaarlijke situatie vind is dat 3500 zorgvragers in Zwolle gedwongen worden een andere Zorgaanbieder te vinden. Kan daar eens aandacht voor komen?


  ⚠️ Meld

 2. Ruud, leg die vraag bij de Zwolse politiek neer hier. De vraag stellen bij dit onderwerp en op dit weblog is kans- en zinloos. Succes. Daarbij heeft je vraag niets met het onderwerp van dit artikel te maken.


  ⚠️ Meld

 3. Ik vind de afslag naar Landhuis Surprise een eindje verderop aan die weg ook nogal verkeersonveilig. Vooral vanuit de richting Ommen, vanuit Zwolle is ’t goed te doen, maarja. Bij deze leg ik ’t voor aan de PVDA, en uh nee, niet aan de CU 🙂


  ⚠️ Meld

 4. @hikje,
  Landhuis Suprise is toch echt de andere kant op, vanuit Zwolle richting Ommen. Sauna Swoll is richting Heino.
  Overeenkomst tussen Suprise en Sauna Swoll is dat er in beide gelegenheden blote mensen rond lopen.
  Maar even serieus: Deze constructie zal wel bedacht zijn door goedbetaalde ambtenaren van gemeente en/of RWS. Die zijn alleen maar op papier bezig.


  ⚠️ Meld

 5. Dit is toch een tijdelijke afslag? Waarom moet er in een tijdelijk gebeuren fors geïnvesteerd worden? Als ik mij niet vergis, is er toch ook een afrit verderop gemaakt, dezelfde afrit die je moet gebruiken om bij restaurant De Mol te komen?


  ⚠️ Meld

 6. Hoi De Bakker, en Klaas Jan, ’t is de andere kant op, maar wel aan dezelfde weg als ik me niet vergis, Ik werk overigens niet bij de sauna waar pvda aandacht voor vraagt, juist bij Surprise. Ik zou het op prijs stellen dat de pvda zich ook sterk maakt voor een veilige verkeerssituatie op die afslag.


  ⚠️ Meld

 7. Hoi Veldwachter, misschien een misverstandje. Ik werk daar zoals ik al schreef. Zou toch fijn zijn dat de pvda zich net zo druk maakt over afslagjes naar de sauna, als nou ja, jeweetwel 😉


  ⚠️ Meld

 8. Ach zoals de spreuk gaat: Onderzoekt alles en behoud het goede…
  Veldwachter loopt immers al wat langer rond en heeft wel wat dingetjes gezien.
  Dus jammer dat je geen antwoord geeft nog.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.