PEC Zwolle werkt eerste trainingen af in Mijas

PEC Zwolle werkt eerste trainingen af in Mijas

Zwolle – Vrijdag stonden de eerste twee trainingen van het trainingskamp op het programma. Met een fitte en gretige groep werd om half elf afgetrapt. Alleen Mustafa Saymak liet de oefensessie aan zich voorbijgaan. Bij de middenvelder werden twee dagen geleden de verstandkiezen getrokken en daar ondervindt hij momenteel nog wat hinder aan.

De ochtendtraining begon met een uitgebreide warming-up onder leiding van de nieuwe fysiektrainer Jan Borghuis. Na een klein half uur werden er verschillende positiespellen gespeeld. Het afronden iets later liet nog behoorlijk te wensen over. Zo vlogen er tot grote hilariteit van de spelers met regelmaat ballen het ravijn in. Mede door goed speurwerk van materiaalman Jan de Groot, verzorger Erwin Vloedgraven en enkele spelers werden alle ballen weer bij elkaar geraapt.

In de middag werd er eerst verplicht gerust om vervolgens weer de gang naar het trainingsveld te maken. Wederom was het fysiektrainer Borghuis die de mannen onder handen nam. Met enkele core- en stabiliteitsoefeningen haalde hij het beste uit de mannen. Ondanks de fysieke inspanningen, waren de spelers goed gemutst en werd er tussen de oefeningen door veel lol met elkaar gemaakt. Als afsluiting van de tweede training had assistent-trainer Gert Peter de Gunst nog een mooie oefenvorm in petto. Spelers werden ingedeeld in een zone en mochten zich alleen daarbinnen bewegen. De bal diende via verschillende schijven uiteindelijk in een geïmproviseerd doeltje te worden geschoten. Uiteindelijk was het Wouter Marinus die de winnende maakte en zodoende zorgde voor een overwinning van ‘team blauw.’ Vrijdagavond staat er nog een teambijeenkomst gepland, waarna er zaterdag wederom twee keer getraind wordt. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: