Sparta legt koploper over de knie

Sparta legt koploper over de knie

Zwolle – De korfballers van CKV Sparta hebben voor een sensatie gezorgd door koploper OVVO met ruime cijfers te verslaan. De formatie uit Stadshagen was in de Windesheimhal met 25-16 te sterk voor de titelkandidaat uit Maarssen.

Beide ploegen hadden iets recht te zetten. Sparta verloor zijn laatste duel met grote cijfers van de nummer 7 en OVVO liet in die speelronde ook de eerste punten liggen. Het bestuur van de ambitieuze ex-korfballeagueclub besloot daarop de trainer aan de kant te zetten. Sparta, dat het zonder Déanne de Lange en René Compayen moest stellen, kende een bliksemstart. Met hoge schotpercentages en een zeer solide verdediging leek het duel in niets op een ontmoeting tussen de promovendus uit de eerste klasse en de degradant uit de hoofdklasse. Met rust was het verschil al vier, 12-8. Linda Elgersma baarde opzien door in die eerste helft al haar vier doelpogingen te verzilveren en Pim Steenbergen speelde de sterspeler van OVVO finaal uit de wedstrijd.

In de tweede helft bleef Sparta over vele schijven scoren. Jildau de Jong maakte een sterke invalbeurt met drie treffers en zo liep Sparta doelpuntje voor doelpuntje naar een ruime zege. “We hebben het strijdplan vandaag heel goed uitgevoerd. We hadden voor beide vakken de juiste tegenstanders en we hebben collectief een geweldige prestatie neergelegd”, keek trainer Henco Pullen terug op het indrukwekkende duel. “Na de zeperd tegen SKF konden we deze zege goed gebruiken. Volgende week ontmoeten we de nieuwe koploper, Oost-Arnhem, dat wordt weer een heel andere uitdaging.”

Sparta – OVVO 25-16 (12-8). Doelpuntenmakers Sparta: Linda Elgersma 4, Maarten Schelling 4, Pim Steenbergen 4, Jeroen Hukema 3, Rowie Soldaat 3, Jildau de Jong 3, Dion Westening 2 en Anique Steenbergen 2.

Artikel delen: