WRZV-Hallen - Foto: Hans van Eijsden
WRZV-Hallen
Foto: Hans van Eijsden

Gezelligheid troef bij 40e Jopie van Kilsdonktoernooi in WRZV hallen

Zwolle – Het was voor de 24 deelnemende teams een lange dag. Kleindochter, van wijlen Jopie van Kilsdonk, Mariska aan het Rot mocht zaterdagochtend om 9.15 uur de aftrap verrichten. Vanaf dat ogenblik werden er verdeeld over twee hallen bijna 70 wedstrijden gespeeld.

De opzet was anders dan voorgaande edities. Er was een recreatief en prestatief toernooi waarin de teams waren onderverdeeld. “De ervaring van afgelopen jaren leert ons dat de niveau verschillen soms niet in balans zijn. Dat geeft soms hoge uitslagen wat voor zowel de winnende als verliezende partij niet leuk is. De gelegenheid diende zich nu aan, omdat de damespoule niet van de grond kwam, om het op deze manier te doen. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar. De wedstrijden waren spannend en we hadden nu twee finales die konden rekenen op veel publiek. Ook de 3e helft in onze kleine bar te houden was een succes. Het bleef nog lang gezellig”, aldus WRZV voorzitter Freddy Eikelboom.

In de recreatieve poule waren ook de dames van ere-divisionist Exstudiantes / Cycloon van de partij, maar misten op een haar na de halve finale. Riesebosch Bagger Support uit Zwartsluis en All Stars hadden betere resultaten geboekt en mochten samen met Westenholte L&M Workwear en S.V.E.T uit Utrecht gaan uitmaken wie de beker in ontvangst mocht gaan nemen. Beide halve finales leverde leu-ke en spannende wedstrijden op. Zo won Westenholte met 1-0 van All Stars en waren de ‘Sluzigers’ nipt te sterk voor de ploeg uit Utrecht. De finale leek uit te lopen op een walkover nadat Riesebosch een 3-0 voorsprong had genomen op Westenholte. De jonge vriendenploeg die ook uitkomt in de WRZV competitie liet zich niet uit het veld slaan en vond dankzij Jeffrey Nijs toch weer de aansluiting tot 3-2. De laatste minuten waren adembenemend maar de keeper van Riesebosch wist zijn doel ver-der schoon te houden. De kleine finale werd gewonnen door All Stars uit Zwolle.

De finale in het prestatieve deel ging tussen titelverdediger Tabonon en oud winnaar Connipony Ros-team. Het was een gepassioneerd duel waar de vonken soms van afsloegen nadat Connipony een 2-0 voorsprong had genomen en bij Tabonon twee spelers met geel eraf werden gestuurd. Toch hield Tabonon geloof en ging er vol voor. Dit leverde uiteindelijk toch de gelijkmaker. In de slotseconden was het toch Connipony die er met de beker van door ging door een treffer van Zappa van Raalte. De Stoertjes uit Groningen wonnen de kleine finale door te winnen van Manise uit Zwolle.

De FairPlay prijs was een prooi voor de dames van Exstudiantes / Cycloon.

Na de prijsuitreiking bleef het nog lang gezellig in de 3e helft. Zwolse zanger Jordy van Vilsteren wist de aanwezigen tot in de kleine uurtjes te vermaken. Het 41e Jopie van Kilsdonktoernooi staat alweer op de agenda voor de eerste zaterdag in het nieuwe jaar van 2019.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.