Max Caldas opent schooljaar 2018 op het Centre for Sports & Education - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Max Caldas opent schooljaar 2018 op het Centre for Sports & Education

Zwolle – Het team van het Centre for Sports & Education had wel een heel bijzonder nieuwjaarsontbijt. Hockeycoach en voormalig hockeyer Max Caldas opende het schooljaar 2018 op het CSE.

Caldas vertelde over zijn visie over sport en onderwijs. ‘Het gaat niet alleen maar om de sport, maar ook over de persoon achter de sport. Het gaat om de ontwikkeling van de totale mens’. Hij legt uit dat het belang van de studie groot is. Want er is een verband tussen onderwijs en sport. Op den duur slagen sporters minder vaak als ze hun studie niet afronden. ‘Ze missen een slag als professional op het gebied van planning en mentaliteit’.

De voormalig hockeyer geeft aan dat maatwerk per sporter belangrijk is. Niet elke topsporter is gelijk. De balans tussen onderwijs en sport is van groot belang. ‘We willen niet alleen maar winnen, maar ook een basis leggen voor de komende jaren’.

Op woensdag 24 januari houdt het Centre for Sports & Education (CSE) Open Huis voor talentvolle sporters met de ambitie om de top te bereiken. Tijdens het Open Huis gaan trainers en leercoaches in op het sporttechnische, sportondersteunende en het onderwijsprogramma van het CSE. Het Open Huis is in het gebouw van het CSE aan de Boerendanserdijk 2a (naast  PEC Zwolle).

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.