Van den Bos prolongeert wereldtitel Muay Thai

De zwaargewicht action fans kregen de thriller voorgeschoteld waar ze op gehoopt hadden toen Zwollenaar Ricardo van den Bos zich op vrijdag in Thailand in het Fairtex Stadium in Pattaya naar een bloederige puntenoverwinning wist te vechten over de harde Tomasz Wozack.


Ricardo van den Bos (links op de foto). Achieffoto

Van den Bos – welke voor de eerste keer vocht na afloop van een smadelijke nederlaag via KO in een uitdaging voor de WBC Muay Thai title in Los Angeles, zo’n vier maanden voorheen – startte nu sterk en wist met zijn harde rechtse handen Wozack tot tweemaal toe neer te slaan tijdens de openings ronde. Ricardo harde stoten veroorzaakten eveneens een snee boven Wozack’s linkeroog.

Een luidruchtige menigte aan Nederlandse fans moedigde van den Bos fanatiek aan om het karwei gelijk maar af te maken, maar Wozack wist op moedige wijze de storm te doorstaan en hij haalde beschadigd de interval tussen de eerste twee rondes.

Tijdens de tweede omloop was het wederom van den Bos welke de actie bepaalde en hij eindigde die ronde op gepaste wijze via het uitdelen van een knallende linkse hoek, vlak voordat de bel klonk.

Wozack vocht zich met een pinpoint high kick naar het hoofd van Ricardo verbeten terug in de partij tijdens de derde ronde en hij herhaalde die gevaarlijke aktie in de vierde omloop waarbij hij ondertussen op constant wijze druk uitoefende met zijn beide vuisten.

Poltsklaps was het van den Bos welke in gevaar leek te zijn en was het Wozack’s beurt om de punten te verzamelen. De Nederlander besloot daarop dat de aanval misschien wel de beste verdediging kon zijn en de beide vechters wisselde zware klappen uit in een rauwe en opwindende wedstrijd.

Aan het einde van het gevecht zakte het hoge tempo wat weg, waarbij Wozack zich beperkte tot het stoten met zijn handen en Ricardo van den Bos zijn heil zocht in het uitdelen van elleboog stoten op de korte afstand.

De officiele scores luidde: 48-46, 48-46 en 47-46 in het voordeel van Ricardo van den Bos.

Van den Bos behield met deze overwinning zijn WBC Muay Thai international title en hij vertelde achteraf dat hij erg blij was met deze overwinning.

“Het was een harde partij en ik hoop dat de fans genoten hebben,” zo vertelde van den Bos.

“Ik dacht eerst dat ik hem te pakken had in die eerste ronde – maar hij kwam toch nog aardig sterk terug.”

“Ik was zwaar teleurgesteld over het verloop van die gebeurtenis in Los Angeles en dit was precies wat ik nu nodig had.”

Promoter Pieter Hoovers vertelde dat van den Bos problemen had gehad met een blessure aan zijn voet, zo’n drie weken voor aanvang van de constest.

“Hij had de partij kunnen cancellen, maar hij wilde perse doorgaan met vechten, ook al was hij nu maar 60%,” zo verklaarde Hoovers.

“Dit was een goede winst voor hem en we gaan nu op zoek naar nog een ander gevecht voor hem in Thailand.”

Van den Bos moet nu eerst zijn gebroken neus wat laten helen, maar met zijn opwindende optreden in deze laatste partij hoeft hij zich verlopig nog geen zorgen te maken over het eventuele verdere verloop van zijn carriere tussen de ringtouwen.

In de main support, stopte de Thaise heavyweight Appichai zijn Amerikaanse opponent Yoshi in de derde ronde via het uitdelen van zware low kicks.

Hoovers, welke het Hoek van Holland cafe op Jomtien Beach in Pattaya bestiert, stelde deze show samen met de hulp van Asiabox boxing promotions.

Bron: Boksnieuws.nl

Artikel delen:

Reageer