Oude moord op Zwollenaar op coldcase-kalender 2018

Oude moord op Zwollenaar op coldcase-kalender 2018

Zwolle – Na het succes van de coldcase-kalender van 2017, is er een nieuwe jaargang verschenen. Op de versie van vorig jaar kwamen maar liefst 78 tips over zaken op de kalender. Hiervan bleken er 32 bruikbaar te zijn. Als gevolg zijn er 9 coldcase-zaken heropend of wordt er naar de mogelijkheden gekeken.

Ook op de coldcase-kalender van 2018 zullen 52 onopgeloste misdrijven worden weergegeven in de hoop dat deze alsnog, soms na tientallen jaren, opgelost kunnen worden. Naast een foto volgt er een beschrijving over het slachtoffer en de zaak. Zo wordt in week 50 de moord op de Zwollenaar Harry Zunnebeld aangehaald.

De 75-jarige kolenboer werd op woensdag 14 december 1995 dood aangetroffen in zijn woning aan het Van Nahuysplein. De man, die alleen woonde, was met veel geweld om het leven gebracht. Door te zijn geschopt en geslagen, had hij verschillende botbreuken en inwendige bloedingen. Waarschijnlijk was Harry Zunnebeld al aan het begin van de nacht overleden.

Het slachtoffer woonde al jaren aan het Van Nahuysplein en stond bekend als “de kolenboer”. Dit omdat hij de eigenaar van brandstoffenhandel Wolter’s Steenkolen was.

De moord werd nooit opgelost tot groot verdriet van nabestaanden van Zunnebeld. Meer informatie over de moord op Harry Zunnebeld kan worden gelezen op de site van de politie.

Video 1
Video: Zwolle: Dood 75-jarige kolenboer Harry Zunnebeld aan het Van Nahuysplein door Opsporing Verzocht
Artikel delen: