Winnaar Golden Globes ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ in Fraterhuis - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Winnaar Golden Globes ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ in Fraterhuis

Zwolle – De prijswinnende film ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ is vanaf deze week te zien in het Fraterhuis. Afgelopen zondag is deze film de grote winnaar van de Golden Globes geworden en won onder andere de prijs voor Beste Film. Regisseur en Oscarwinnaar Martin McDonagh (‘In Bruges’) won de prijs voor Beste Scenario tijdens het festival van Venetië.

Deze zwarte komedie vertelt over een moeder van een vermoord meisje die lijnrecht tegenover de plaatselijke politie komt te staan.

Mildred Hayes (Frances McDormand) is een alleenstaande, gescheiden moeder wier tienerdochter Angela zeven maanden eerder vermoord werd. Nadat er maanden voorbijgaan zijn zonder dat er een verdachte is aangehouden in deze zaak neemt Mildred een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp gericht aan het gerespecteerde politiehoofd Willoughby.

Wanneer politieagent en tweede in lijn Dixon, een onvolwassen moederskindje, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en de ordehandhaving in Ebbing alleen maar heftiger.

Meer informatie is te vinden op de website van het Fraterhuis.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Hmm, ik zou echt niets met religie te maken willen hebben, en al helemaal niet met ‘het fraterhuis’.
    Weblog Zwolle zit wel denk ik een beetje AL teveel op religie.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.