Goede start rugbyclub Zwolle

 De eerste rugbywedstrijd van het jaar is winnend afgesloten door de Zwollenaren. In Groningen kon de thuisploeg geen grip krijgen op de wedstrijd.

De eerste helft had het team van coach Eddy Dekker nodig om de organisatie rond te krijgen. In de tweede helft excelleerden de blauwvingers en werd de winst zeker gesteld. Door de winst tegen deze directe concurrent staan de Zwollenaren vanaf deze week weer op plaats drie. Groningen 2 – PGA Rugby Club Zwolle, 8 – 22.

Groningen drukte de eerste try en mocht ook nog een penatlty nemen. De stand was 8 – 0 voor de noorderlingen. Zwolle liep niet soepel, misschien kwam dit door de stramme koude wind die over het veld van de Groningers waaide. De communicatie tussen de woorwaarste verliep niet geheel soepel. Hierdoor ontstond er een opening waar de fanker van Groningen goed gebruik maken. Hij kon op snelheid langs de verdedigende winger komen en drukte de openings try.  Een moment later kregen de Groningers ook nog een penalty mee en kon de score uitlopen tot 8 – 0. Het Zwolse antwoord kwam van Joep Verduyn. Hij drukte een spectaculaire try uit een kick van Arjan Scheve. Scheve kon de score van 5 punten vermeerderen met 2 door de conversie die tussen de pallen door ging. 8 – 7 was de ruststand.

Na het compliment voor de werklust een paar kritische punten over het fasen-spel van de Captain begon de tweede helft. Door de goede folw-up van Gerard “Chubby” Wijnsma kan hij de tweede try van de wedstrijd op zijn naam schrijven. Het team uit de Overrijselse hoofdstad was warm gedraaid. De voorwaartse konden de bal goed kwijt bij de backs. Waar de meters gemaakt werden. In totaal werden er vier try’s gedrukt en één conversie. Site Steendam maakte zijn debuut op de wing bij Rugbyclub Zwolle.
 

De Groninger dames en heren1 kwamen ook nog in actie. Al met al een mooie rugbydag bij de gezellige Rugbyclub Groningen.


Volgende week 20 januari speelt Rugbyclub Zwolle tegen De Big Stones uit Havelte. De wedstrijd wordt gespeelt op Sportpark de Marslanden. Kick-off 14.00. Meer informatie www.rugbyzwolle.nl

Artikel delen:

Reageer