Kopperprent 2018 uitgereikt aan Zwolse wethouder - Foto: Marco Havers
Foto: Marco Havers

Kopperprent 2018 uitgereikt aan Zwolse wethouder

Zwolle – De Kopperprent 2018 is vanmorgen onder grote belangstelling van genodigden, belangstellenden en regionale media onthuld en uitgereikt door voorzitter Stein van Ittersum, van het stichtingsbestuur van het Drukkerijmuseum Meppel. Hij reikte de prent uit aan de Zwolse wethouder Jan Brink van Onderwijs en Cultuur. Ook werd de prent uitgereikt aan de 21-jarige ontwerpster Alysia Bonte, leerling van MBO-opleiding Landstede te Zwolle.

Tijdens de uitreiking werd ingegaan op de totstandkoming van de Kopperprent en de achterliggende gedacht achter het ontwerp. De tekst is geschreven door voormalige Meppeler stadsdichter Gerrit Barbé, die helaas verstek moest laten gaan.

Tijdens de bijeenkomst werd teruggekeken op het afgelopen jaar. Zo waren er positieve cijfers van de bezoekersaantallen van het Drukkerijmuseum en de exposities te melden. Ook werd er ingegaan op de plannen van de audiotour en de veranderingen in het museum. Tevens werden de vrijwilligers van het Drukkerijmuseum bedankt voor hun inzet.

Co Nagelkerke, bestuurslid PR, kreeg hierna het woord en werd door hem de techniek van het zeefdrukken uitgelegd en de verschillende stadia naar het uiteindelijke resultaat. Als dank voor haar inzet en ontwerp kreeg Alysia een workshop zeefdrukken aangeboden door de afdeling zeefdrukken.

Artikel delen: