Nachtverblijf dierenweide Windesheim gewaarborgd

Woensdagmiddag 16 januari ondertekenen dhr. Cnossen, wijkwethouder Windesheim en dhr. Van Lohuizen namens het bestuur van Plaatselijk Belang Windesheim een gebruikersovereenkomst voor een schuur bij de boerderij aan de Pastorieweg 1 in Windesheim. De schuur is voor een deel in gebruik als nachtverblijf voor de dieren van de naastgelegen dierenweide.

Om 15.30 uur vindt bij de schuur de symbolische overhandiging van de sleutel en de ondertekening van de overeenkomst plaats. Na afloop is er in het dorpshuis De Molenkamp (Geert Grooteweg 21) gelegenheid om onder het genot van een drankje en een hapje na te praten.

De boerderij is eigendom van de gemeente Zwolle en zou mét schuur verkocht worden. Daardoor dreigden de dieren dakloos te worden. Omdat de gemeente veel waarde hecht aan het voortbestaan van de dierenweide en het welzijn van de dieren, is de schuur juridisch gesplitst van de boerderij. De gemeente Zwolle blijft nu eigenaar van de schuur en geeft haar in gebruik aan de dierenweide. De boerderij wordt volgens plan verkocht.

Het voortbestaan van de nachtruimte van de dieren is hiermee gegarandeerd en wordt zelfs iets vergroot. De resterende ruimte in de schuur kan worden gebruikt als opslagruimte door maatschappelijke organisaties uit de buurt. Het bestuur van Plaatselijk Belang Windesheim krijgt het beheer over de schuur.

Artikel delen:

Reageer