Isala Zwolle start extra spreekuur voor zwangeren

Met ingang van 16 januari a.s. start de polikliniek Verloskunde/Gynaecologie van de Isala klinieken met extra speciale spreekuren voor zwangeren naast de bezoeken aan de gynaecoloog.

De spreekuren worden verzorgd door gespecialiseerde verpleegkundigen, die de voorlichtingstaak overnemen van de gynaecologen.  Met deze service kan er tijdens de zwangerschap meer aandacht besteed worden aan de persoonlijke begeleiding van de patiënt en gerichte voorlichting over de zwangerschap en de bevalling. In afstemming met de patiënt bepaalt de gynaecoloog of de patiënt doorverwezen kan worden naar het verpleegkundig spreekuur.

Tijdens de spreekuren wordt voortaan ook het opnamegesprek afgenomen. Dit gesprek is bedoeld om alle benodigde gegevens voor de daadwerkelijke bevalling vast te leggen, zoals de naw-gegevens, het medicijngebruik, eventuele allergieën en het verloop van de zwangerschap. Dit hoeft dan niet meer plaats te vinden op de dag zelf van bevalling of opname.

Bijkomend voordeel is ook dat zwangeren die een keizersnede krijgen nu opgenomen worden op de afgesproken dag van de bevalling, in plaats van een dag van tevoren.

De bedoeling is dat zwangeren minimaal 1 keer en maximaal 3 keer gezien worden op het verpleegkundig spreekuur Verloskunde. In eerste instantie zullen de spreekuren plaatsvinden op woensdag de hele dag en op vrijdagochtend. Bij voldoende interesse overweegt de afdeling het aantal dagdelen uit te breiden.

Artikel delen:

Reageer