Sporten voor senioren

Sporten voor senioren

Zwolle- Vanaf dinsdag 16 januari 2018 start er een nieuwe groep seniorensport op sportpark het Hoge Laar georganiseerd vanuit SportService Zwolle. Annejet Cramer (buurtsportcoach van SportService Zwolle) legt uit wat Seniorensport inhoudt: “Seniorensport staat voor samen sporten en bewegen voor senioren. Er worden diverse sporten en beweegactiviteiten aangeboden, waarbij bewegen op eigen niveau centraal staat. Natuurlijk is gezelligheid ook erg belangrijk.”

Dat sporten en bewegen belangrijk is weet iedereen, maar na een bepaalde leeftijd is het ineens niet meer zo vanzelfsprekend om bij een sportvereniging te gaan sporten. Om het sporten en bewegen voor senioren te stimuleren biedt SportService Zwolle in samenwerking met verschillende sportparken seniorensport aan. In de praktijk blijkt dat de deelnemers de diversiteit aan activiteiten erg op prijs stellen.

Het sportaanbod vindt plaats op 4 verschillende parken in de stad. Op woensdagochtend op sportpark de Marslanden, op donderdagochtend is er een beweegprogramma op sportpark de Verbinding in Stadshagen, op donderdagmiddag op sportpark de Siggels in Zwolle Zuid en er start nu iedere dinsdagochtend een nieuwe groep op sportpark het Hoge Laar in de Aa-landen.

De lessen zijn altijd onder professionele begeleiding van een buurtsportcoach. Het aanbod is iedere week verschillend. Er zal waar mogelijk samenwerking gezocht worden met de sportverenigingen op het sportpark of samenwerkingspartners in de wijk zoals fysiotherapeuten of gezondheidsparktijken.

SportService Zwolle zoekt met verschillende partners in de wijk samenwerking om het aanbod zo gevarieerd en veelzijdig mogelijk te houden. Zo krijgen studenten vanuit verschillende opleidingen de gelegenheid om in de praktijk verschillende taken rond het aanbod op zich te nemen en is er contact met fysiotherapeuten om uitbehandelde patiënten de mogelijkheid te geven om verder aan te sterken in de seniorensportgroep. Door de professionele begeleiding is het mogelijk om verschillende niveaus met elkaar te laten bewegen.

Bewegen, kennismaking met nieuwe sporten en gezelligheid staan centraal. Na het bewegen staat er altijd een kopje koffie klaar. En als het weer het niet toe laat om buiten te sporten is er op elk sportpark wel een alternatief mogelijk, bijvoorbeeld een sportieve activiteit doen in de kantine.

“Om mee te kunnen doen kunt u een strippenkaart aanschaffen”, vertelt Annejet. “Voor 50 euro is het mogelijk om een strippenkaart met 15 strippen aan te schaffen. Dit is inclusief koffie of thee”. Het advies is om sportkleding en sportschoenen te dragen.

Bent u na het lezen van dit verhaal nieuwsgierig geworden en lijkt het u leuk om het nieuwe jaar sportief te beginnen? Bel dan met 038 423 66 86 voor meer info per sportpark of kijk op de website van SportServiceZwolle.nl

Artikel delen: