Kerstbomenactie levert ruim achtduizend bomen op

Kerstbomenactie levert ruim achtduizend bomen op

Zwolle – Voor de 30ste keer vond de grote kerstbomenactie plaats. Kinderen tot en met 15 jaar konden in ruil voor ingeleverde kerstbomen een leuke beloning ontvangen. De bomen konden op verschillende locaties in Zwolle worden ingeleverd. In totaal waren dat er 8.134 (een jaar eerder 9.026).

Ieder kind ontving voor één ingeleverde boom € 0,20 én een stempel op de stempelkaart. Met een volle stempelkaart (tien stempels) kunnen ze gratis zwemmen in Zwembad De Vrolijkheid.

Met de inzameling voorkomen de gemeente en ROVA dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de Zwolse wijken terechtkomen. De ingezamelde bomen worden verwerkt tot compost voor openbare groenvoorzieningen in de stad (recycling).

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Top-kinderen: kerstbomen verzamelen cq opruimen die volwassenen kopen en buiten droppen.
    De beloning mag wat mij betreft wel hoger! Vooral als je bedenkt dat sommige kinderen wel 20 min moesten sjouwen om bij een verzamelpunt te komen (en weer terug om nieuwe bomen te halen). En er vanuit de Rova geen bereidwilligheid was om de kinderen tegemoet te komen rijden terwijl er 6 werknemers bij het verzamelpunt stonden.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.